Βασίλης Παπάς: Ψηφιακές εξετάσεις και άλλα ευτράπελα

Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε: « Ψηφιακά οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια».

0 613

Μετά τους αγράμματους μαθητές λόγω της τηλεκπαίδευσης στον καιρό του covid, τώρα για άλλη μια φορά το Υπουργείο πρωτοτυπεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι Εξετάσεις στα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα των καταλήψεων ενάντια στα «ιδιωτικά» πανεπιστήμια – μαγαζάκι που προσφέρονται ως απαστράπτοντα καθρεφτάκια στους δύσμοιρους ιθαγενείς. Το Υπουργείο Παιδείας προφανώς δεν μπορεί να εφαρμόσει τον νόμο. Τον δικό του νόμο περί καταλήψεων δημοσίου χώρου στέλνοντας τα ΜΑΤ. 

Τα πανεπιστήμια τελούν υπό κατάληψη όχι από κάποιους «μπαχαλάκηδες», «άπλυτους», «απαίδευτους» , αλλά από ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η φοιτητική νεολαία. Είδατε μήπως τις συνελεύσεις στις ιατρικές σχολές? Γεμάτα τα αμφιθέατρα με φοιτητές και φοιτήτριες του 19 …και,  τάσσονται υπέρ των καταλήψεων και κατά των ιδιωτικών «κολάμπια». Ρωτήσατε τα παιδιά σας που σπουδάζουν στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης κλπ, που έφτυσαν κυριολεκτικά αίμα και κόπο και χρήμα να μπουν στις σχολές των ονείρων τους πόσοι ψηφίζουν υπέρ των κινητοποιήσεων στις σχολές τους?  Συντριπτικά υπέρ.  Σημειωτέον  το καλύτερο τέτοιο ελληνικό κολλέγιο στις πανεπιστημιακές λίστες κατάταξης είναι πέραν από 2800 !!! Ναι καλά διαβάσατε πέραν του 2800, όταν το Πανεπιστήμιο Αθήνας και το Μετσόβιο (και όχι μόνον) είναι συνεχώς μέσα στα 500 πρώτα. 

Μα γιατί να μην υπάρχουν ιδιωτικές ιατρικές σχολές ρωτούν αθώα οι πονηρούληδες? Γιατί το παιδί να σπουδάζει στα έρμα τα ξένα για να γίνει γιατρός και όχι δίπλα εδώ στο σπίτι του?  Στην «ιατρική» που όλως τυχαίως θα είναι μεσοτοιχία με κάποια από τα ιδιωτικά νοσοκομεία στη λεωφόρο Κηφισίας. Προφανώς το Harvard δεν πρόκειται να έλθει στην Ελλάδα. Απλά μετά την ιδιωτικοποίηση της υγείας, η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει και τα πανεπιστήμια. Πως το είπε ο μπουμπούκος που με βαριά καρδιά θα ψηφίσει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ότι «οι αριστερές ιδέες ακόμη υπάρχουν και αναπτύσσονται στα δημόσια ΑΕΙ, χρειάζεται κάτι να κάνουμε γι΄αυτό». Και συ ψηφοφόρε που βαυκαλίζεσαι με τα ιδιωτικά κολεγιο-μάγαζα γιατί θέλεις να πας στον «Ευαγγελισμό» αν σου τύχει κάτι??? Διότι αν ρωτήσει κάποιος τους διευθυντές των κλινικών για τους απόφοιτους (προφανώς υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις) ιατρικών από γείτονες χώρες ποια είναι τα προσόντα των ειδικευομένων , θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος. Ξεχνούν κάποιοι τι έλεγαν για τους δασκάλους που οι σπουδές τους δεν ήταν στην ελληνική γλώσσα, αλλά σε διάφορες βαλκανικές (ά ξέχασα- η Μακεδονία είναι μία και ελληνική), και θα δίδασκαν την ελληνική γλώσσα στη οποία ποτέ δεν εκπαιδεύτηκαν. 

Μετά τους αγράμματους μαθητές με το webex, που το πληκτρολόγιο κατήργησε την προπαίδεια, τα εικαστικά, τη μουσική, τη  γλώσσα, την ιστορία και για τα οποία ΠΟΤΕ MA ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκε να θεραπεύσει το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής , τώρα θα έχουμε και αμαθείς επιστήμονες. Με το λογισμικό της τεχνικής νοημοσύνης όλοι θα «γράφουν» έξυπνα και άριστα  ακολουθώντας τις επιταγές των ψηφιακών υπουργών. Ήδη αρκετοί καθηγητές πανεπιστημίων πειραματίστηκαν με θέματα σε φοιτητές τους με την τεχνική νοημοσύνη και τα αποτελέσματα στις εξετάσεις ήταν «άριστα». Τι λέτε με  τέτοιους επιστήμονες καθώς θα οδεύετε προς το χειρουργείο, θα προλαβαίνετε να κάνετε άλλη επιλογή? 

Βασίλειος Παππάς – Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων

ΥΓ. Στις κρίσεις των στελεχών εκπαίδευσης (δ/ντες) ο γράφων θα μπορούσε να συγκεντρώσει μόρια από τις πολλές τηλε – εξετάσεις επάρκειας ξένης γλώσσας, που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Απλά χρειαζόταν δύο οθόνες και δύο πληκτρολόγια και θα είχε επάρκεια ως και στη  γλώσσα των Ουμπουντούρου…  

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr