Τσιγαρίδες και Αλευριά στην Διάβα Καλαμπάκας
Την τιμητική τους έχουν αυτό το διάστημα οι γευστικότατες Τσιγαρίδες τις οποίες παρασκευάζουν αρκετοί στην περιοχή μας. Πριν λίγες ημέρες γράψαμε για τις κινήσεις συλλόγων της περιοχής μας ( Οξύνεια και Αγιόφυλλο ) που έφτιαξαν μεγάλες ποσότητες τσιγαρίδων και δόθηκαν στους κατοίκους.
Την τιμητική τους έχουν αυτό το διάστημα οι γευστικότατες Τσιγαρίδες τις οποίες παρασκευάζουν αρκετοί στην περιοχή μας. Πριν λίγες ημέρες γράψαμε για τις κινήσεις συλλόγων της περιοχής μας ( Οξύνεια και Αγιόφυλλο ) που έφτιαξαν μεγάλες ποσότητες τσιγαρίδων και δόθηκαν στους κατοίκους.
Την τιμητική τους έχουν αυτό το διάστημα οι γευστικότατες Τσιγαρίδες τις οποίες παρασκευάζουν αρκετοί στην περιοχή μας. Πριν λίγες ημέρες γράψαμε για τις κινήσεις συλλόγων της περιοχής μας ( Οξύνεια και Αγιόφυλλο ) που έφτιαξαν μεγάλες ποσότητες τσιγαρίδων και δόθηκαν στους κατοίκους.
Στην γειτονική μας Διάβα συναντήσαμε μια παρέα φίλων που με μεράκι έφτιαξαν Τσιγαρίδες από ντόπια χοιρινά κρέατα ενώ με το λίπος από τις Τσιγαρίδες και με ποσότητα πράσων έφτιαξαν την πεντανόστιμη “Αλευριά” η οποία είναι ένα έδεσμα που μπαίνει στο τραπέζι μετά από μια ειδική επεξεργασία με το λίπος και τα πράσα που αναφέραμε πιο πάνω.
Η παρέα που ξέρει από καλούς παραδοσιακούς μεζέδες και καλό φαγητό κατά την παρασκευή της Τσιγαρίδας και της Αλευριάς πέρασε αρκετά ευχάριστα, συνοδευόμενη από ντόπιο κρασάκι και καλή διάθεση πάνω απ’ όλα!
Να ευχηθούμε και του χρόνου με υγεία!!!
Ο Γιάννης Κουβάτας ήταν ο αρχιμάστορας των παραπάνω εδεσμάτων έχοντας στο πλευρό του καλούς φίλους, που βοήθησαν τα μέγιστα για το αποτέλεσμα
Επάνω η αλευριά!