Τέλος στο πιστοποιητικό εμβολιασμού και χωρητικότητα στο 100% από 1η Μαΐου

0 563

Καταργείται το ευρωπαϊκό εμβολιαστικό πάσο στις πύλες εισόδου – Ένα rapid test την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ -Εξαιρούνται τα νοσοκομεία και οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων – Οι μάσκες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους, ανακοίνωσε η Μίνα Γκάγκα

Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα:

– Αναστολή Covid pass από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

– Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

– 1 rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

– 1 rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Παραμένουν οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Τη διατήρηση της χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του υπουργείου Υγείας. Το μέτρο θα επανεξεταστεί στις 31 Μαΐου. Ωστόσο, η χρήση της μάσκας συνιστάται σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τα κρούσματα υποχωρούν και η πανδημία βρίσκεται σε αποδρομή. Η κανονικότητα στη χώρα ξεκινά όπως και σε άλλες χώρες που αρχίζουν να ζουν κανονικά.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε στην απόφαση που πάρθηκε νωρίτερα από την επιτροπή ειδικών για κατάργηση του COVID PASS προκειμένου κανείς να εισέλθει στην χώρα καθώς και στις υπόλοιπες εισηγήσεις για την κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αλλά και τη μείωση των rapid test σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και μέλη ΔΕΠ.

Η κυρία Γκάγκα ανέφερε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την ηπατίτιδα στα παιδιά, ενώ από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν από τη Μεγάλη Βρετανία, πρόκειται για μια σπάνια περιπλοκή. Ωστόσο, οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και διεξάγονται έρευνες.

Για την ενισχυτική δόση και οι δύο σημείωσαν ότι χρειάζεται για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όπου η ανοσοποίηση όσο περνά ο χρόνος.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr