Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, επισκέφθηκε, την περασμένη εβδομάδα, ο γιατρός και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστος Χ. Λιάπης, για να τον ενημερώσει και να λάβει την ευλογία του για την έναρξη των εργασιών του νέου του ιατρείου στην Καλαμπάκα, το οποίο αποτελεί υποκατάστημα του ιατρείου που ο γιατρός διατηρεί από έτους στην Κηφισιά, συστεγαζόμενος με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής Γιώργο Αλεβιζόπουλο. Ο Δρ. Λιάπης ανέφερε πως θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιον και για την προσπάθεια ιατρικής προσφοράς του, που ξεκινά για την ιδιαιτέρα του πατρίδα, να τελεστούν τα εγκαίνια του Ιατρείου από τον Σεβασμιώτατο, ενώ, με την ευκαιρία της επισκέψεώς του, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεόκλητο, για την πρόσφατη διάλεξή του στην Οξύνεια Καλαμπάκας, με θέμα «Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία» στην οποία, ο Σεβασμιώτατος δεν εστάθη εφικτό να παραστεί, λόγω άλλων προγραμματισμένων κινήσεών του. Έλαβε όμως από τον Δρα Λιάπη, σε ηλεκτρονική μορφή, το υλικό της παρουσίασης, μαζί με τη διαβεβαίωση του γιατρού πως είναι στη διάθεση της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων, για τον προγραμματισμό αναλόγων διαλέξεων ενημέρωσης του κοινού για μείζονα ιατροκοινωνικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες και το σεπτό εκκλησίασμα της Καλαμπάκας.
Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικά:
«Είχα την τιμή να γίνω προσφάτως δεκτός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, Σταγών και Μετεώρων, Θεόκλητο. Τον φωτισμένο Ποιμενάρχη μας του οποίου η ευλογία αποτελεί διαρκό συμπαραστάτη στην προσπάθειά μου να πολλαπλασιάσω την προσφορά μου στους πολίτες της ιδιαιτέρας μου πατρίδος. Ευλογία που του ζήτησα να επιδαψιλεύσει στο ξεκίνημα του νέου μου Ιατρείου, τόσο δια της πατρικής ευχής του, την οποία και έλαβα, όσο και τελώντας ο ίδιος τα εγκαινία, τα οποία προγραμματίζονται για τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το νέο μου ιατρείο, με την έναρξη των εργασιών του, επιχειρεί, ανάμεσα στα άλλα, να καλύψει μέρος του κενού που άφησε στον ιατρικό κόσμο της Καλαμπάκας ο αδόκητος χαμός του ξεχωριστού νευρολόγου και ανθρώπου Θύμιου Ζιαννού, παραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2018. Ως εκ τούτου, θα ήθελα τα εγκαίνια να λάβουν χώρα με μια σχετική απόσταση από τους πρώτους μήνες του πένθους, το οποίο πάντοτε θα συνοδεύει τη σκέψη μας, για τον χαμό του εξαιρετικού αυτού συναδέλφου και συμπολίτη. Το μήνυμα, όμως, της Εκκλησίας μας είναι πάνω από όλα μήνυμα ελπίδας και μετατροπής των απωλειών μας σε δύναμη ευλογημένης προσφοράς. Αυτή υπήρξε η οδηγός παράσταση της αποφάσεώς μου να ανοίξω και δεύτερο ιατρείο στην Καλαμπάκα, χωρίς να λογαριάσω κούραση, απόσταση και άλλους περιορισμούς.
Για την καλλικαρπία της αποφάσεώς μου αυτής ζήτησα και έλαβα την ευλογία του σεπτού μας Ιεράρχη. Με την ευκαιρία δε της ακροάσεως που μου παρεχώρησε και έχοντας ήδη θαυμάσει, με πολλές αφορμές, καθόλους τους μήνες που κοσμεί την Ιερά Ημών Μητρόπολη, την πλούσια, βαθιά και Θεοπρεπή πνευματικότητά του, τού παρέδωσα δύο βραβευμένα λογοτεχνικά έργα μου, το Δοκίμιο «Έξελθε πότε Βασιλεύ», το οποίο είχα γράψει με αφορμή ένα Συνέδριο για τη νόσο του Πάρκινσον, το οποίο έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη και το Διήγημά μου «Ένας βώλος από ασήμι», το οποίο αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο και το οποίο αποκτά επίκαιρους συμβολισμούς στην παρούσα, δύσκολη, για τη Μακεδονία μας, συγκυρία. Τα λόγια και η Ευχή του Σεβασμιώτατου Ιεράρχη μας αποτέλεσαν, όπως πάντα, ζωογόνο δύναμη, ώστε να συνεχίσω τη δική μου «πορεία προς Εμμαούς». Μια πορεία που το μόνο που επιθυμεί είναι να καρπωθεί την ηθική ικανοποίηση της προσφοράς στον πάσχοντα άνθρωπο.
Στους πάσχοντες συμπατριώτες μου, Καλαμπακιώτες και Καλαμπακιώτισσες, που δίνουν τη σκληρή καθημερινή μάχη με τις χρόνιες νόσους, όπως ο πατέρας μου πολέμησε επί 14 συναπτά έτη, με πίστη και γενναιοφροσύνη τη νόσο του Πάρκινσον. Μιας προσφοράς που, διατρέχοντας τα πεδία της επιστήμης, της κοινωνικοπολιτικής ευαισθησίας, της λογοτεχνίας και της ακαταπόνητης παρέμβασης του ενεργού πολίτη, έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο και τον αγαπημένο τόπο της καταγωγής μου.
Τον τόπο των γονιών μου και δικό μου τόπο. Την Καλαμπάκα και τον νομό των Τρικάλων».