Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους αριθμό μακράν των 180

0 356

Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους αριθμό μακράν των 180

Μετά και την δεύτερη ψηφοφορία στην οποία η υποψηφιότητα του κ. Στ. Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους αριθμό μακράν των 180 που απαιτούνται στην Τρίτη ψηφοφορία όλα δείχνουν ότι η χώρα οδεύει τελεσίδικα σε εκλογές.

Την ίδια στιγμή οι διεργασίες σ ολόκληρο το πολιτικό σκηνικό είναι καταιγιστικές με τον κοινοβουλευτικό χάρτη να εμφανίζεται κυριολεκτικά ως κινούμενη άμμος.

Η διάλυση της ΔΗΜΑΡ και η προσχώρηση βουλευτών της είτε στο ΣΥΡΙΖΑ είτε στο Ποτάμι δημιουργούν νέα δεδομένα στο χώρο του κέντρου, ενώ η συνάντηση Βενιζέλου Παπανδρέου σύμφωνα με πολλές της πληροφορίες ανακατεύει και πάλι τη τράπουλα στο πάλαι ποτέ ενιαίο ΠΑΣΟΚ με τον Β. Βενιζέλο να προτείνει «ενωτικό συνέδριο».

Εξέλιξη που ίσως αποδειχθεί καταλύτης στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τους συσχετισμούς στο χώρο της δεξιάς και κέντρο δεξιάς είναι η θετική ψήφος στην υποψηφιότητα Δήμα των δύο Χρυσαυγιτών βουλευτών.

Πάντως είναι φανερο ότι πλέον ότι οι όποιες διεργασίες έχουν σχέση με τις εκλογές και όχι την Τρίτη και θεωρητικά καθοριστική εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι στο Μαξίμου έχει συζητηθεί και το σενάριο επίσπευσης των εκλογών. Κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος το πρωί στη Βουλή μιλούσε για «αιφνιδιαστική κίνηση Σαμαρά πριν την Τρίτη ψηφοφορία».

Στον πολιτικό άξονα παρουσιάζεται πρωτόγνωρη πολιτική κινητικότητα, με δεκάδες βουλευτές να απομακρύνονται ή να ανεξαρτητοποιούνται από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες και να αναζητούν τη νέα πολιτική τους στέγη. Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει φωτιά με φόντο το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή η ΝΔ αριθμεί 127 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 71, έχοντας ωστόσο ανοιχτούς διαύλους με μερίδα των ανεξάρτητων βουλευτών που συμπαρατάσσονται ενάντια στην προεδρική εκλογή. Το ΠΑΣΟΚ έχει 28 βουλευτές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 12, η Χρυσή Αυγή 16 βουλευτές, η ΔΗΜΑΡ μετά και την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα έχει 9 βουλευτές, το ΚΚΕ 12, οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές 17 και οι «άστεγοι» παραμένουν 7.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr