Ποιοί απεργούν την Πέμπτη 8 Ιουλίου
ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΝΟ ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 8 Ιουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον απεργιακό χορό επίσης οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.
ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΝΟ ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 8 Ιουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον απεργιακό χορό επίσης οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι. ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΝΟ ανακοίνωσαν και επίσημα ότι θα μετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει για την Πέμπτη 8 Ιουλίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στον απεργιακό χορό επίσης οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.
Οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται για τις ρυθμίσεις του ασφαλιστικού και εργατικού νομοσχεδίου.
Στον απεργιακό χωρό και οι δικηγόροι, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΑ ανακοίνωσε την παράταση της αποχής μέχρι και την 8η Ιουλίου, λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Η αποχή των δικηγόρων που έχει ξεκινήσει από 23 Ιουνίου έληγε, πριν τη σημερινή παράταση, στις 7 Ιουλίου.
Και η ΕΣΗΕΑ κήρυξε 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, το Δημόσιο, τα ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ από τις 6.00 π.μ. της Πέμπτης έως τις 6.00 π.μ. της Παρασκευής, 9 Ιουλίου.
Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ζητά:
* Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για το «Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα» , που πλήττει βάναυσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα και τα κεκτημένα όλων των εργαζομένων.
* Την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, που ψηφίστηκαν για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη-μέλη της Ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
* Την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
* Το πάγωμα των απολύσεων και την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας (συμβάσεις αορίστου χρόνου-συμβασιούχοι).
* Την ασφάλιση και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο διαδίκτυο.
* Τη διακοπή κάθε συζήτησης για περικοπή αποζημιώσεων σε περίπτωση απόλυσης και αύξηση της ποσόστωσης στις απολύσεις.
* Να σταματήσει η αποδόμηση του θεσμού της Μεσολάβησης και της Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
* Να δοθεί άμεση λύση στο θέμα των συμβασιούχων με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
* Απαιτούμε την ασφάλιση, αλλά και τη ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου.
Τονίζει δε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η πολιτική της κατεδάφισης του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος, της αύξησης της ανεργίας και της «ελαστικοποίησης» των εργασιακών σχέσεων, που προωθούν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, θα βρουν απέναντί τους τη μαζική αντίσταση των εργαζομένων.