Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα από την Μπυραρία «Ζυθορυχείο» για τις μέρες των Χριστουγέννων
Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που ξεκινά από σήμερα, έχει ετοιμάσει η μπυραρία “Ζυθορυχείο” της πόλης μας.
Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που ξεκινά από σήμερα, έχει ετοιμάσει η μπυραρία “Ζυθορυχείο” της πόλης μας.
Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που ξεκινά από σήμερα, έχει ετοιμάσει η μπυραρία “Ζυθορυχείο” της πόλης μας.
Το πρόγραμμα ξεκινά από απόψε με βραδιά “Gluhwein Party”. Τι είναι όμως το Γκλουβάιν?
Γκλουβάιν…έτσι προφέρεται αυτό το γλυκό παραδοσιακά γιορτινό κρασάκι που είναι εξαιρετικά δημοφιλές στις Γερμανόφωνες χώρες και την Αλσατία,στη Γαλλία….
Παρασκευάζεται συνήθως από ζεστό κόκκινο κρασί και είναι καρυκευμένο με μπαστούνια κανέλας,λοβούς( καψουλίτσες )βανίλιας,γαρύφαλλα,εσπεριδοειδή και ζάχαρη…
Το γαλλικό του όνομα ,είναι vin chaud ( ζεστό κρασί )…
Η αρχική του παραγωγή,πιστώνεται στην υψηλή αριστοκρατία της Γερμανίας ,ενώ ο πρώτος παραγωγός θεωρείται ο κόμης Ιωάννης ο ΙV ,γύρω στο 1420….
Στη Ρουμανία ,ονομάζεται vin fiert (βρασμένο κρασί )και γίνεται με κόκκινο ή λευκό κρασί ,εμπλουτισμένο με κόκους πιπεριού…
Στη Μολδαβία,το συναντάμε ως izvar και γίνεται με κόκκινο κρασί,κόκους πιπεριού και μέλι, στην Ιταλία,κυρίως στο βόρειο τμήμα της,ως vin brule’ ,ενώ στη Λετονία σαν karstvins ( ζεστό κρασί )….
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί!!!!με μόνο 2,00 ευρώ το ποτήρι!!!