Πλήρης οδηγός για επεξεργασία PDF το 2024 – Όλα τα εργαλεία

0 44

Πώς μπορείτε να κάνετε επεξεργασία PDF online ή μέσω του υπολογιστή σας στο 2024 – Όλα τα εργαλεία και οι επιλογές που έχουν στα χέρια τους οι χρήστες.

Πώς να επεξεργαστείτε ένα PDF – Ένας πλήρης οδηγός για το 2024

Τα αρχεία PDF έχουν κερδίσει εδώ και πολλά χρόνια την εμπιστοσύνη τόσο των μεμονωμένων χρηστών όσο και των επαγγελματιών. Η ευκολία που προσφέρουν για αποθήκευση αρχείων με κείμενο, φωτογραφίες και γραφικά, σε συνδυασμό με το ότι λειτουργούν σε όλες τις τα έχει κάνει απαραίτητα. 

Αυτή η εξάπλωση της χρήσης τους έχει φέρει στο προσκήνιο και την ανάγκη για ανάπτυξη αξιόπιστων και εύκολων στη χρήση εργαλείων για την επεξεργασία PDF αρχείων. Και πράγματι, όσο περνούν τα χρόνια, προκύπτουν συνεχώς νέες δυνατότητες και εργαλεία για επεξεργασία PDF online που κάνουν τη ζωή όλων μας πιο εύκολη. Στο κείμενο που ακολουθεί θα εξετάσουμε αναλυτικά όλους τους τρόπους και τις λύσεις που υπάρχουν ώστε να εκτελέσετε μια σειρά από διαφορετικές εργασίες για την επεξεργασία και τη διαχείριση των αρχείων σας.

 

Οι επιλογές που υπάρχουν

Κάποτε οι δυνατότητες που υπήρχαν διαθέσιμες για την επεξεργασία των PDF ήταν και πολύ λίγες, με περιορισμένες δυνατότητες και σχετικά δύσχρηστες, Πλέον, ωστόσο, η κατάσταση έχει αλλάξει. Και κάθε χρήστης έχει στη διάθεσή του πολλές επιλογές για τη σωστή και αποτελεσματική επεξεργασία των αρχείων του.

Μπορούμε να χωρίσουμε τις λύσεις κα τα εργαλεία που υπάρχουν σε τρεις πολύ βασικές κατηγορίες:

  • Εγγενείς εφαρμογές
  • Διαδικτυακά εργαλεία
  • Εφαρμογές τρίτων

Κάθε μια από τις επιλογές αυτές έχει, προφανώς, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και οι χρήστες καλούνται να επιλέξουν την ιδανικότερη για τους ίδιους με βάση τόσο αντικειμενικά όσο και υποκειμενικά κριτήρια. Ας δούμε πιο αναλυτικά τα δεδομένα για κάθε επιλογή.

 

Εγγενείς εφαρμογές

Είναι οι εφαρμογές που είναι προεγκατεστημένες σε κάθε λειτουργικό σύστημα και μέσω των οποίων μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά από εργασίες πάνω στα αρχεία σας. Ένα «πλεονέκτημα» που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι οι εφαρμογές αυτές δεν απαιτούν κάποια σύνδεση στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας. Επίσης, δεν είναι απαραίτητο να κάνετε κάποια εγκατάσταση, καθώς τις βρίσκετε στον υπολογιστή σας μαζί με το λειτουργικό σύστημα.

Το αρνητικό είναι ότι αν θέλετε να επεξεργαστείτε το ίδιο αρχείο χρησιμοποιώντας κάποια άλλη συσκευή, θα πρέπει και αυτή να έχει κάποιο αντίστοιχο λογισμικό, αλλά και να έχετε πρόσβαση μέσω διαδικτύου στα επεξεργασμένα αρχεία. Μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις εγγενείς εφαρμογές ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα.

  • Windows: Στα Windows, υπάρχει η εφαρμογή Microsoft Edge η οποία προσφέρει κάποιες περιορισμένες επιλογές για προβολή και επεξεργασία PDF. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να σχολιάσουν και να υπογράψουν αρχεία PDF. Υπάρχει, επίσης δυνατότητα για επισήμανση του κειμένου και προσθήκη σημειώσεων πάνω στο έγγραφο.
  • MacOS: Οι υπολογιστές της Apple με το λειτουργικό MacOS, έχουν προεγκατεστημένη την εφαρμογή Preview, η οποία δεν είναι μεν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα επεξεργασίας PDF, αλλά διαθέτει πληθώρα από σχετικές επιλογές. Χρησιμοποιώντας την, οι χρήστες μπορούν να προσθέτουν ή να αφαιρούν σελίδες από τα έγγραφά τους, να τα υπογράφουν, να προσθέτουν σχόλια, αλλά και να τα αποθηκεύουν σε άλλες μορφές αρχείων.

 

Online εργαλεία επεξεργασίας

Μακράν οι περισσότερες επιλογές και τα μεγαλύτερα διλήμματα για τους χρήστες προκύπτουν από τα διαδικτυακά εργαλεία που υπάρχουν για την online επεξεργασία PDF. Το ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί κανείς να βρει ένα. διαδικτυακό εργαλείο για κάθε είδους επεξεργασία που μπορεί να θέλει να κάνει σε κάποιο PDF που έχει. Ακόμη, αυτή η επεξεργασια PDF online είναι κάτι το οποίο μπορεί να γίνει ασχέτως του λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί ο καθένας. Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό για περιπτώσεις ομάδων που δουλεύουν εξ αποστάσεως, καθώς τα μέλη των οποίων μπορούν να έχουν πρόσβαση στα ίδια αρχεία και να τα επεξεργάζονται ασχέτως αν κάποιος χρησιμοποιεί Windows, MacOS, Linux ή ακόμη και iOS ή Android και δουλεύει μέσω κάποιας φορητής συσκευής.

Αυτονόητο είναι, επίσης, ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο λογισμικό, καθώς η επεξεργασία των αρχείων γίνεται online. Είναι απαραίτητο, όμως, να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο.

 

Λογισμικό τρίτων

Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε εφαρμογές οι οποίες δεν είναι online ούτε έρχονται προεγκατεστημένες στο λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας. Ένα προφανές αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας, η οποία πιάνει χώρο και ενδεχομένως να κοστίζει ακριβά για να την αγοράσετε. Ένα δεύτερο αρνητικό είναι ότι οι εφαρμογές αυτές δεν είναι cross platform και άρα δε εξυπηρετούν τόσο καλά απομακρυσμένες ομάδες εργασίας.

Στα θετικά είναι πως δουλεύουν offline χωρίς να απαιτείται σύνδεση, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να προσφέρουν εξειδικευμένες δυνατότητες επεξεργασίας, όπως για παράδειγμα επεξεργασία κειμένου PDF.

 

Ποια είναι η ιδανική επιλογή για επεξεργασία PDF

Η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές για να γίνει στα PDF επεξεργασία που να συνδυάζει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Οι χρήστες καλούνται να εξετάσουν τις διαθέσιμες επιλογές και να επιλέξουν αυτή που τους βολεύει και εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τόσο αντικειμενικά κριτήρια (που προκύπτουν από τις ανάγκες τους) όσο και υποκειμενικά. Το γεγονός ότι οι επιλογές που έχει κανείς στα χέρια του είναι τόσο πολλές είναι από μόνο του εξαιρετικά θετικό και συνεισφέρει τα μέγιστα στη βελτίωση της παραγωγικότητας, αλλά και στο να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα στα έγγραφα που διακινούνται.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr