Ο Γιατρός και Φυσιολόγος Γεώργιος Ιωάννης Τσιάνος στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

0 629

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Γενική Συνέλευση της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του Κοσμήτορα της Σχολής Καθηγητή Γιάννη Κουτεντάκη ανακηρύσσοντας τον συμπολίτη γιατρό και φυσιολόγο Γεώργιο-Ιωάννη Τσιάνο ως επίτιμο διδάσκοντα. Ο κ Τσιάνος θα αναλάβει μέρος της διδασκαλίας του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Εφαρμοσμένη Κινησιολογία στις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος είναι εξειδικευμένος διδάκτορας φυσιολογίας στις αντίξοες περιβαλλοντικές συνθήκες, και έχει ως εργασιακή βάση του το Ηνωμένο Βασίλειο. Σπούδασε Ανθρώπινη Φυσιολογία στο πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια των ΗΠΑ και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ιατρική Φυσιολογία σε Αντίξοες Περιβαλλοντικές Συνθήκες στο King’s College του Λονδίνου.

Τον διδακτορικό του τίτλο απέκτησε στη Σκοτία από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης όπου εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Φυσιολογία στο υψόμετρο και το ψύχος έχοντας ολοκληρώσει το ερευνητικό του έργο στα βουνά των ευρωπαϊκών Άλπεων και των Ιμαλαΐων στην Ασία.

Επέστρεψε στην Ελλάδα και στο πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων όπου ολοκλήρωσε σπουδές στην Ιατρική σχολή, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε σε νοσοκομεία παίδων και ενηλίκων στη Νότιο Αφρική και τις H.Π.A.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και εργάστηκε στο Fort William στα Highlands της Σκοτίας, στο Εδιμβούργο, και στο Λίνκολν της Αγγλίας. Έχει εργαστεί στους τομείς της Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Τραύματος, Επειγόντων Περιστατικών και Γενικής Ιατρικής.

Εξερευνώντας τα ανθρώπινα όρια, ο κ Τσιάνος έχει επιχειρήσει ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γης. Το 2000 ολοκλήρωσε επιτυχώς τον κολυμβητικό διάπλου της Μάγχης (Αγγλία – Γαλλία) με τον γρηγορότερο χρόνο που καταγράφηκε παγκοσμίως τη χρονιά εκείνη, και το 2004 έγινε ο πρώτος Έλληνας που ανέβηκε στο Έβερεστ από τη βόρεια και επικίνδυνη διαδρομή του Θιβέτ.

Το 2011, με αφετηρία το νοτιότερο σημείο της Πελοποννήσου κολύμπησε ασταμάτητα ως τις ακτές της Κρήτης, καλύπτοντας την απόσταση των 101 χιλιομέτρων, και έγινε o πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να διασχίσει κολυμπώντας το ανοιχτό Αιγαίο πέλαγος.

Τον Απρίλιο του 2015 ολοκλήρωσε έναν από τους πιο αντίξοους υπερμαραθωνίους δρόμου στην έρημο Σαχάρα, τον Marathon de Sables.

Με την επιτυχή έκβαση του Marathon de Sables, την ανάβαση στο όρος Έβερεστ και την κολυμβητική διάσχιση του στενού της Μάγχης, ο Γεώργιος-Ιωάννης Τσιάνος έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην παγκόσμια ιστορία που έχει ολοκληρώσει τρεις από τις πιο απαιτητικές προκλήσεις του κόσμου, και κάτω από πολύ διαφορετικές, ακραίες και επικίνδυνες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr