Νέα Δημοκρατία Τρικάλων – Συμπεράσματα 14ου Τακτικού Συνεδρίου
Συμπεράσματα από το Συνέδριο Νέας Δημοκρατίας: Κοντά στον πολίτη και όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος
Το 14ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν ένα από τα πιο δυναμικό, τα πιο μαζικά και τα πιο ουσιαστικά συνέδρια του κόμματός μας. Η συμμετοχή ήταν μαζική και ενθουσιώδης, ενώ τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής σηματοδότησαν τη βούληση ανανέωσης και ανάδειξης στελεχών από τη νέα γενιά. Συνολικά συμμετείχαν 2.500 σύνεδροι και 6.000 παρατηρητές από όλη την Ελλάδα, ενώ οι ομιλητές στις έξι θεματικές ενότητες ξεπέρασαν τους 270.
-Στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη της Πολιτικής Επιτροπής συμμετείχαν 1.696 σύνεδροι, εκ των οποίων το 30% ψήφισαν μέσω της ψηφιακής κάλπης του συστήματος «ΖΕΥΣ». Η συντριπτική πλειοψηφία (75%) των μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής εκλέγεται για πρώτη φορά, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των μελών είναι μειωμένος κατά 8,5 έτη.
-Οι διαδικασίες -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός και διαπίστωσαν όσοι παρακολούθησαν το Συνέδριο- διεξήχθησαν άψογα, δημοκρατικά και παραγωγικά. Απέδειξαν, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα λαϊκό, πολυσυλλεκτικό και ενωτικό πάνω από όλα, που εστιάζει στα προβλήματα των πολιτών και εργάζεται με όραμα για το μέλλον της χώρας.
-Το Συνέδριο επικεντρώθηκε -με σύνθημα «Δίπλα στον πολίτη»- στα ζητήματα που αφορούν τον κάθε πολίτη και τις πολιτικές που δίνουν λύση στις μεγάλες εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς και στο όραμα για την επόμενη δεκαετία. Αυτό άλλωστε απεικονίζεται και στις θεματικές ενότητες του διαλόγου, που αναπτύχθηκε και αφορούσαν: «Ασφάλεια για όλους», «Προστασία του Περιβάλλοντος και αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης», «Καθημερινότητα: Κράτος φιλικό για τους πολίτες & Δίκαιη ανάπτυξη», «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας», «Νέα Δημοκρατία: Τολμά να εξελίσσεται μένοντας σταθερή στις αξίες της» και «Πολιτικές για τους νέους». Στις θεματικές αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και ανταλλάχθηκαν απόψεις στο πλαίσιο της αναζήτησης λύσεων προς όφελος των πολιτών. Αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα.
-Το 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ανέδειξε ταυτόχρονα τη μεγάλη διαφορά από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ιδίως το ΣΥΡΙΖΑ. Κατέδειξε ποιοι εργάζονται για την πρόοδο και ποιοι επιδιώκουν την οπισθοδρόμηση. Ποιοι βρίσκονται πραγματικά δίπλα στον πολίτη και ποιοι επιδίδονται στο λαϊκισμό και την εξαπάτηση. Σε αντίθεση με το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που επικεντρώθηκε στα ζητήματα του πολίτη και το όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος, το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ -πριν από μερικές εβδομάδες- αναλώθηκε στο ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, μακριά από την κοινωνία και τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Είχε ως βασικό στόχο να αλλάξει τις καταστατικές διαδικασίες για να επανεκλεγεί ως μόνος υποψήφιος από τη βάση ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος είναι ήδη 14 χρόνια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει να κατοχυρώσει έτσι τη θέση του στην ηγεσία του κόμματος ενόψει της νέας ήττας του στις επόμενες εκλογές. Με λόγο παρωχημένο κι ένα μείγμα τοξικότητας, χυδαιολογίας, λαϊκισμού το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδινε ανάγλυφα την εικόνα αυτού που πραγματικά είναι: Ένα κόμμα κολλημένο στο χθες. Με τις ίδιες ιδεοληπτικές εμμονές και τα ίδια πρόσωπα της τραγικής διακυβέρνησης 2015-2019 στην πρώτη σειρά.
-Σε άλλη φάση εξακολουθεί να βρίσκεται και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ που μόλις αποφάσισε πως θα λέγεται, αλλά βρίσκεται ακόμη σε αναζήτηση της ταυτότητας και της θέσης του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς στο επικείμενο Συνέδριό του τα κεντρικά θέματα θα αφορούν στην πολιτική φυσιογνωμία και την τακτική των συμμαχιών. Μέχρι τώρα, άλλωστε, κινείται σε μια γραμμή εύκολων συνθημάτων, δίχως καινοτόμες ιδέες, επεξεργασμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Διαγκωνίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ (αν και χωρίς τοξική γλώσσα) στην προβολή υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα και χωρίς δυνατότητα εφαρμογής, Αυτό άλλωστε κάνει και στο ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος που μιλάει για πλαφόν στην τιμή της λιανικής, δίχως να λέει -παρά την πρόκληση που τού απευθύναμε- πόσο κοστίζει και από που θα βρεθούν πόροι για την εφαρμογή της πρότασής του.