Με Τρικαλινούς Μαθηματικούς το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκε το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

0 430

Στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκε το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

Στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) πραγματοποιήθηκε το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) στην πόλη της Βέροιας σε συνεργασία με το εκεί τοπικό Παράρτημα του Ν. Ημαθίας.

Θέμα του συνεδρίου ήταν: «Προκλήσεις και Προοπτικές της Μαθηματικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στη διεθνοποιημένη Δικτυακή Εποχή» και οι τρεις θεματικοί άξονες ήταν:

α) «Στο πεδίο της βασικής Μαθηματικής Έρευνας: μεθοδολογικές διευρύνσεις, διεπιστημονικές προσεγγίσεις, διεθνείς αναγνωρίσεις και οι αμφισημίες τους»,

β) Στο πεδίο της Μαθηματικής Εκπαίδευσης: διεθνείς ερευνητικές κοινότητες, πολλαπλές ερμηνευτικές προσεγγίσεις, διεθνοποίηση των στόχων και των πρακτικών, μορφές πιστοποίησης και οι αμφισημίες τους» και

γ) «Πρακτικές και καινοτομίες στην εκπαίδευση και στην έρευνα».

Στο συνέδριο αυτό, μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, ήταν ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων Στέλιος Αμπράζης όπως και ο πρώην πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος Κώστας Βαγενάς.

Ακόμη, εισηγητές ήταν οι Δημήτρης Θεοχάρης και Γιάννης Κεφάλας με τίτλο εργασίας «Τα μαθηματικά ως εργαλείο δημιουργίας», καθώς και ο Βασίλης Βαμπούλας με τίτλο εργασίας «Δυναμικές Αναπαραστάσεις στη Στατιστική». Τις εργασίες του εν λόγο τριήμερου συνεδρίου παρακολούθησαν περίπου είκοσι τρικαλινοί μαθηματικοί.

Συνολικά στο 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΜΕ έλαβαν χώρα οκτώ αρκετά ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες από τους Καθηγητές: Στ. Παπασταυρίδη, Φρ. Καλαβάση, Jean Dhombres (Paris), Ν. Παπαναστασίου, Karl Gustafson (Colorado), Μ. Τζεκάκη, Ferdinando Arzarello (Torino – Italia), Δ. Χασάπη. Ακόμη, με διακεκριμένους Καθηγητές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικούς έγιναν δύο στρογγυλά τραπέζια που είχαν τίτλους: α) «Διεθνείς κατευθύνσεις και Ελληνική παρουσία στην έρευνα των μαθηματικών», β) Η ταυτότητα της Ελληνικής Μαθηματικής Εκπαίδευσης – το διεθνές πλαίσιο».

Οι εκατοντάδες σύνεδροι που προσήλθαν απ’ όλη τη χώρα στη Βέροια, είχαν και τη δυνατότητα να επιλέξουν ώστε να παρακολουθήσουν, όποιες ήθελαν, ανάμεσα σε ενενήντα έξη ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Το επόμενο 32ο συνέδριο θα διοργανωθεί στην Καστοριά το Φθινόπωρο της επόμενης χρονιάς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr