Χωρίς έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά την εν κρυπτώ και παραβύστω παράδοση της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.
Ένα κείμενο που ήταν ήδη δημοσιευμένο στην Εφημερίδα των Συντακτών (φύλλο 18/9/18) ως άρθρο της βουλεύτριας Μεσσηνίας Π. Κοζομπόλη. Επιτίθενται μάλιστα σε τοπικά στελέχη μας που συνέβαλλαν στην αποκάλυψη των παραπάνω, τα οποία παράγουν κοινοβουλευτικό έργο, παρόλο που δεν βρίσκονται στα έδρανα της Βουλής.
Πρόκειται για την ουσιαστική παράδοση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο υπερταμείο που προβλέπεται από το Μνημόνιο Τσίπρα. Μεταξύ αυτών τα δικά μας: Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Τρίκκης – Ασκληπιείο 2.879 τ.μ., πλατεία στο παλιό ΚΤΕΛ 1.500 τ.μ., ακίνητο Φιλελλήνων 3, Νομαρχία, Παλαιό και Νέο Δικαστικό Μέγαρο με το πλαϊνό οικόπεδο και την πλατεία έμπροσθεν, Πλατεία Κιτριλάκη, 9.702 τ.μ. στα Σεισμόπληκτα, 235.612 τ.μ. στον Προφήτη Ηλία, 4.162 τ.μ. και 1.472 τ.μ. στην Ανάληψη και ποιος ξέρει πόσα ακόμα είναι κρυμμένα πίσω από τους κωδικούς (ΚΑΕΚ) του κτηματολογίου.
Η πράξη της παράδοσης αποτυπώνει παραστατικά και στους εθελοτυφλούντες την ζημιά που έχει προκαλέσει στον τόπο μας η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης ή των μνημονίων. Είναι το τίμημα για την επιλογής του ελληνικού λαού να φέρει τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία. Είναι το τίμημα του ιδιότυπου ιδεοληπτικού λαϊκισμού που πουλά απλοϊκές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Είναι το τίμημα της κρίσης ΣΥΡΙΖΑ που μαζί με το υπερταμείο πρόσθεσε στην πλάτη του ελληνικού λαού 200 δις πρόσθετου χρέους και χαμένης ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την «ανακοίνωση» η Περιφέρεια δεν θα καταβάλει πλέον το ενοίκιο στον τέως ιδιοκτήτη Δήμο αλλά στο υπερταμείο. Το ίδιο θα υποχρεωθεί να κάνει και το υπουργείο Δικαιοσύνης για τα δικαστήρια. Θα σωθούν, ισχυρίζονται, το Ασκληπιείο, οι πλατείες και το περιαστικό δάσος του πρ. Ηλία ως εξαιρούμενα της παραχώρησης. Παραδέχονται ανερυθρίαστα ότι τα άλλα πρέπει να τα ξεγράψουμε. Παραδέχονται ότι θα πληρώνουμε νοίκι και αυτό το μισό θα πηγαίνει στους δανειστές και το άλλο μισό στην ανάπτυξη.
Εξαιρούνται άραγε πράγματι τα αρχαία, οι πλατείες και τα δάση; Κι αν ναι, τότε γιατί τα παραχώρησαν; Ήταν, λένε, στην βάση δεδομένων και ποιος να καθόταν να ψάχνει τώρα ψήλους στα άχυρα. Εμείς θέλουμε να γίνουμε τώρα σοσιαλδημοκράτες, με την γραφειοκρατία θα ασχολούμεθα; Και τι έγινε αν παραχωρήσουμε την Ακρόπολη; Γι’ αυτό, άλλωστε, φταίει το ΠΑΣΟΚ που την είχε γράψει στην βάση δεδομένων.
Μα το υπερταμείο είναι αγαθή ψυχή, ανήκει στο ελληνικό δημόσιο για τα επόμενα 99 χρόνια. Μόνο που η διοίκηση ορίζεται από τους δανειστές. Είναι σαν το σπίτι σου να είναι δικό σου αλλά για τα επόμενα 99 χρόνια να μένουν οι ξένοι. Ίσως τα τρισέγγονα να βρουν κάτι.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, καλό θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάψει να ψελλίζει δικαιολογίες για προχειρότητα και αβλεψίες των υπουργών του και να αναλογισθεί την ιστορική ευθύνη που έχει επωμισθεί απέναντι ακόμα και στις αγέννητες γενεές του έθνους.
Η Ν.Ε. Τρικάλων του ΚΙΝ.ΑΛ.