Υποχρεωτική Υγειονομική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΦΕΤ
Σύμφωνα και με την νέα εφαρμοστική διάταξη του ΕΦΕΤ 439/2017 ΦΕΚ 2873/Β’/21-8-2017, της Υγειονομικής Νομοθεσίας ΦΕΚ 2718/8-10-2012 και ΦΕΚ 1616 δημιουργείται η υποχρέωση σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και ποτών (ξενοδοχεία, εστιατόρια, κυλικεία, καφετερίες, σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία-φούρνοι, παιδικοί σταθμοί, συνεταιρισμοί, οινοποιεία, κάβες, κρεοπωλεία, ελαιοτριβεία, βιομηχανίες τροφίμων-ποτών κ.λ.π.) να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας (άρθρο 9 της νέας υγειονομικής νομοθεσίας και στο ΦΕΚ 1616 του ΕΦΕΤ). Το απασχολούμενο προσωπικό και οι ιδιοκτήτες πρέπει να διαθέτουν το πιστοποιητικό εκπαίδευσης και υγείας (άρθρο 13, ΦΕΚ 2718/8-10-2012).
Η υποχρέωση αυτή εκπληρώνεται με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εκπαίδευσης προσωπικού και ιδιοκτητών επιχειρήσεων με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΕΠΙΠΕΔΟ 1».
Το ΚΕΚ ΚΕΝΑΚΑΠ ΑΕ & ΣΙΑ ΕΕ – «ΣΤΑΓΩΝ» πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα , στην Καλαμπάκα και στην Πύλη διάρκειας 10 διδακτικών ωρών, για τις επιχειρήσεις του νομού Τρικάλων με τις εξής θεματικές ενότητες:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το εργασιακό περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης.
Το κόστος εκπαίδευσης και πιστοποίησης είναι 70,00 €/άτομο (μαζί με το κόστος πιστοποίησης).
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για το ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ:
Καλαμπάκα: Κόρσαρη 1 & Ρούβαλη, Τηλ. 24320 75275, Email: stagon@otenet.gr
ΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10:00-15:00
Για το ΚΕΚ «ΣΤΑΓΩΝ»