Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος

0 635

Με απόφαση των αρμοδίων οργάνων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη διαγραφή του κυρίου Μίχαλου ενημέρωσε και μέσω Twitter o Λευτέρης Αυγενάκης, αναρτώντας την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Ο κ.Μίχαλος είχε κληθεί σε απολογία με αφορμή δηλώσεις του για το Eurogroup, καθώς είχε κάνει λόγο για ιστορική συμφωνία.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση:

«Με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας που προβλέπουν ως αυτονόητη την τήρηση και το σεβασμό στις αρχές, τις αξίες και τις βασικές θέσεις της παράταξης, ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τίθεται από σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018, εκτός κόμματος.

Την απόφαση έλαβε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας που συνεδρίασε το απόγευμα.

Στη Νέα Δημοκρατία δεν χωρούν «Δούρειοι Ίπποι»».

Μετά τη συμφωνία στο Eurogroup ο κ.Μίχαλος είχε δηλώσει:

«Είναι μία ιστορική συμφωνία, καθώς βάζει τέλος, μετά από σχεδόν εννέα σκληρά χρόνια κρίσης, στα Μνημόνια και δίνει τη δυνατότητα, με πολύ κόπο και δουλειά βέβαια, η Ελλάδα να μπει σε ένα νέο δρόμο, λιγότερο δύσβατο.

Όπως όμως, άλλωστε, σε κάθε διαπραγμάτευση, η συμφωνία από μόνη της δεν μπορεί να δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα, κυρίως οικονομικά, που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσαν να είναι πιο γενναιόδωρα, προκειμένου τα δισ. ευρώ που θα δοθούν στους πιστωτές μας να κατευθύνονταν σε παραγωγικές επενδύσεις και να ενίσχυαν το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η καταβολή της δόσης των 15 δισ. ευρώ που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθεματικό για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε δημοσιονομικών έκτακτων προβλημάτων δημιουργηθούν, δε θα πρέπει να σπαταληθούν αλλά να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περιπτώσεις αδυναμίας της Ελλάδας να βγει στις αγορές που θα αφορούν εξωγενείς και μόνο παράγοντες, όπως κάποιες κρίσεις σε Ιταλία, Ισπανία κλπ.

Σε καμία περίπτωση εμείς, ως χώρα δε θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στις αγορές να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία μας προκειμένου να πετύχουμε στο διηνεκές, τουλάχιστον όσο περνάει από το χέρι μας, χαμηλά επιτόκια δανεισμού.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αφήσει πίσω της τα σκληρά προηγούμενα χρόνια και οι πολιτικοί ταγοί της χώρας μας θα πρέπει να κάνουν πράξη τη συναίνεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία και να συμφωνήσουν στα αυτονόητα για να περάσουμε από την κρίση στη σταθερότητα και μετέπειτα στην ανάπτυξη.

Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ήδη έχουν κάνει πράξη τα προαναφερόμενα και εργοδότες και εργαζόμενοι, με πολύ μεγάλη ωριμότητα σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές, απέδειξαν ότι ενωμένοι μπορούμε πάντα να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόβλημα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr