Εκδρομή του συλλόγου “Τα Μετέωρα” στην Ανατολική Μακεδονία και στην Θράκη

0 1.001

Μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου τα Μετέωρα είχαν την χαρά να βρεθούνε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Στη διάρκεια της εκδρομής, από Παρασκευή 10 έως Κυριακή 12 Μαΐου, επισκέφτηκαν πολλά αξιοθέατα της ακριτικής περιοχής της πατρίδας μας.

Στον νομό (περιφερειακή ενότητα) Έβρου επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα Αλεξανδρούπολη,  που με τους 71.751 κατοίκους είναι η μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είδαμε το μουσείο και μία βιοτεχνία μεταξιού στο Σουφλί,  που αγωνίζεται να κρατήσει ψηλά την “μεταξένια” του παράδοση, καθώς και το Δέλτα του Έβρου, που είναι ενταγμένο στον κατάλογο των προστατευόμενων περιοχών της Διεθνούς Σύμβασης Ραμσάρ (1971) λόγω των σημαντικών ειδών που φιλοξενεί.

Στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα Κομοτηνή (παλαιότερα και Γκιουμουλτζίνα), με έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο, που προσδίδει στην πόλη ιδιαίτερο χρώμα τόσο με τις ενδυμασίες και τα έθιμά του όσο και με την αρχιτεκτονική του.
Στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα Ξάνθη, «την πόλη με τα χίλια χρώματα» και τον υγροβιότοπο Πόρτο Λάγος, που βρίσκεται στη λωρίδα ανάμεσα στη λίμνη Βιστωνίδα και το Αιγαίο πέλαγος. Η λίμνη Βιστωνίδα, μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας (42000 στρέμματα), αποτελεί σημαντικό βιότοπο. Μπορεί σε αυτή κανείς να θαυμάσει μεταξύ άλλων, τα πλήθη των ροζ φλαμίνγκο και το χτισμένο πάνω σε νησάκι μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.
Στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας βρεθήκαμε στην όμορφη πρωτεύουσα Καβάλα, κτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο, με 66 χιλιάδες κατοίκους (2021) καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που αποτελεί μοναδικό μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο Απόστολος Παύλος ίδρυσε στους Φιλίππους την πρώτη Χριστιανική Εκκλησία επί Ευρωπαϊκού εδάφους. Στο βαπτιστήρι της Λυδίας, δίπλα στα νερά του ποταμού Ζυγάκτη, βάπτισε την πρώτη χριστιανή της Ευρώπης.
Τελευταία στάση αποτέλεσε  η πόλη της  Δράμας, που πήρε το όνομά της από το «Ύδραμα»-«Δύραμα», λόγω της αφθονίας των υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή.
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr