«Μάθημα» στο φούρνο της γειτονιάς έκαναν οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας
Η Τρίτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου το αρτοποιείο των αδερφών Ν. Παπαπούλιου στην Καλαμπάκα.
Η Τρίτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου το αρτοποιείο των αδερφών Ν. Παπαπούλιου στην Καλαμπάκα.
Η Τρίτη τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας επισκέφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής 21 Φεβρουαρίου το αρτοποιείο των αδερφών Ν. Παπαπούλιου στην Καλαμπάκα.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να ζήσουν από κοντά όλη τη διαδικασία παρασκευής ψωμιού και αρτοποιημάτων, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης. Γνώρισαν τους διαφόρους τύπους αλεύρων, τα υλικά που χρειάζονται καθώς και τα διάφορα είδη ψωμιού. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν και να γευτούν το νέο είδος ψωμιού που εδώ και λίγο καιρό προσφέρει το αρτοποιείο των αδερφών Ν. Παπαπούλιου, ψωμί από το δίκοκο σιτάρι ΖΕΑ.
Έμαθαν τόσο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής ψωμιού όσο και για τον σύγχρονο. Είδαν όλα τα μηχανήματα, τον τρόπο λειτουργίας τους και τον σύγχρονο εξοπλισμό του αρτοποιείου. Μέσα σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον, τα ίδια τα παιδιά ζύμωσαν ψωμάκια με αγνά υλικά και ένιωσαν για λίγο μικροί φουρνάρηδες.
Οι υπεύθυνοι του αρτοποιείου, κύριοι Γιάννης και Βασίλης Παπαπούλιος, πρόσφεραν στα παιδιά διάφορα είδη ψωμιών και αρτοποιήματα που είχαν παρασκευάσει ειδικά για αυτά.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ευαγγελία Καψάλη και Γιώργος Τσιλινίκος καθώς και ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νίκος Αυγέρης.