Χρήστος Χάιδος – Ερώτηση για τον ξενώνα του “Ελπίς”

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κατοίκων ή των καταγομένων από διάφορες περιοχές, χωριά ή οικισμούς της χώρας μας λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, είναι πολυάριθμοι και έχουν σημαντική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.

Χρήστος Χάιδος - Ερώτηση για τον ξενώνα του
0 208

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κατοίκων ή των καταγομένων από διάφορες περιοχές, χωριά ή οικισμούς της χώρας μας λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, είναι πολυάριθμοι και έχουν σημαντική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς.

Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των κατοίκων ή των καταγομένων από διάφορες περιοχές, χωριά ή οικισμούς της χώρας μας λειτουργούν εδώ και δεκαετίες, είναι πολυάριθμοι και έχουν σημαντική δραστηριότητα σε πολλούς τομείς. Βοηθούν στην ανάδειξη και τη διατήρηση των τοπικών εθίμων και παραδόσεων, συμβάλλουν στη γνωριμία και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που αναφέρονται, αναπτύσσουν φιλανθρωπικές δράσεις βοηθώντας όσους και όπου μπορούν, οργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για θέματα που ενδιαφέρουν τους πολίτες και συμμετέχουν ουσιαστικά στη γενικότερη κοινωνική δραστηριότητα και την πρόοδο. Ένα τέτοιος σύλλογος, είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χασιωτών «ΕΛΠΙΣ», που κατάφερε πριν πέντε χρόνια να δημιουργήσει ένα ξενώνα ανθρωπιάς και μάλιστα δίπλα στο Νοσοκομείο Τρικάλων, με σκοπό να φιλοξενεί τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, οι οποίοι πολλές φορές έρχονται από τα ορεινά του Νομού και είναι αναγκασμένοι να μένουν αρκετές μέρες στην πόλη των Τρικάλων.

Ο ξενώνας αυτός προσφέρει όχι μόνο ένα ανθρώπινο και ζεστό περιβάλλον αλλά και ασφάλεια και ξεκούραση σε όσους συμπολίτες μας το χρειάζονται, αφού πολλοί από αυτούς είναι νεφροπαθείς και πρέπει ανά μια μέρα να υπόκεινται στη διαδικασία της αιμοκάθαρσης. Επίσης ο ξενώνας δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του Νομού αλλά και κάποιες περιπτώσεις ανθρώπων από άλλους Νομούς που χρειάζονται νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Παρόλο που ο ξενώνας προσφέρει ένα τόσο πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, αντιμετωπίζει σοβαρά τον κίνδυνο να διακόψει τη λειτουργία του, αφού και τα χρήματα των προσφορών λιγοστεύουν λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά ακόμα σοβαρότερο είναι το γεγονός ότι οι πόροι από την πολιτεία ελαχιστοποιούνται ή και παύουν να εισρέουν.

Αυτό δημιουργεί προβληματισμό και απογοήτευση γιατί σε περιόδους που άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εξακολουθούν να χρηματοδοτούνται με αδιαφάνεια και «κατόπιν ενεργειών» Κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων, μια τέτοια κοινωνικά αξιέπαινη προσπάθεια στήριξης αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, καταδικάζεται σε αναστολή. Επειδή ο ξενώνας του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» εξυπηρετεί ανάγκες όλων των κατοίκων του Νομού Τρικάλων και όχι μόνο,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

1) Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει, έτσι ώστε να μην διακόψει τη λειτουργία του ο ξενώνας του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» στα Τρίκαλα;

2) Αν ναι, με ποιους συγκεκριμένους τρόπους θα βοηθήσει να συνεχιστεί η λειτουργία αυτού του ξενώνα που προσφέρει τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο;

Βουλευτής Πασόκ νομού Τρικάλων

Χρήστος Χάιδος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr