Χρήστος Χάιδος – Ερώτηση για τις Εργατικές Κατοικίες Καλαμπάκας

Η Καλαμπάκα, που είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Νομού μας μετά τα Τρίκαλα, αποτελεί το γεωγραφικό, διοικητικό και οικονομικό Κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Xaidos.jpg
0 228

Η Καλαμπάκα, που είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Νομού μας μετά τα Τρίκαλα, αποτελεί το γεωγραφικό, διοικητικό και οικονομικό Κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

xaidos2.jpgΗ Καλαμπάκα, που είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Νομού μας μετά τα Τρίκαλα, αποτελεί το γεωγραφικό, διοικητικό και οικονομικό Κέντρο μιας ευρύτερης περιοχής, στην οποία δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Κατά καιρούς έγιναν πολλές προσπάθειες εκ μέρους τόσο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όσο και του Δήμου Καλαμπάκας για την ανέγερση Εργατικών Κατοικιών στην πόλη, την ευθύνη της οποίας  ανέλαβε ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ).

Προκειμένου, μάλιστα, να ανεγερθεί ο οικισμός του Ο.Ε.Κ., η Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου Μετεώρων σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας συνυπέγραψαν συμφωνητικό παραχώρησης δύο οικοπέδων εντός των οποίων πρόκειται αυτός να ανεγερθεί, θέτοντας ωστόσο κάποια χρονικά όρια για την ανέγερσή του. Ωστόσο, παρά τον καθορισμό χρονικών ορίων της, παρατηρείται αδικαιολόγητη σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ανέγερσης των Εργατικών Κατοικιών, γεγονός που προκαλεί έντονες ανησυχίες τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσο και στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καλαμπάκας.

Επειδή η αγορά μόνιμης κατοικίας στις μέρες μας είναι πολύ δύσκολη, λόγω της υπέρογκης  αύξησης των  τιμών.

Επειδή η ανέγερση εργατικών κατοικιών στην πόλη της Καλαμπάκας αποτελεί προσδοκία πολλών ετών.

Επειδή οι διαδικασίες ανέγερσής τους καθυστερούν αδικαιολόγητα και ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με το συμφωνητικό παραχώρησης αναφορικά με τα χρονικά όρια που αυτό θέτει.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  • Που οφείλεται η καθυστέρηση στην ανέγερση των εργατικών κατοικιών στην πόλη της Καλαμπάκας;

 

  • Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την κατασκευή του οικισμού του Ο.Ε.Κ. στην Καλαμπάκα;

 

  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έναρξης και ολοκλήρωσης του έργου και πότε θα παραδοθούν στους δικαιούχους τα σπίτια;

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr