Το μεσημέρι της Τρίτης η ανάρτηση των βαθμολογιών
Κορυφώνεται η αγωνία των τρικαλινών υποψηφίων αλλά και των γονέων τους καθώς την Τρίτη θα αναρτηθούν στα λύκεια των Τρικάλων οι πίνακες με τις βαθμολογίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτησή τους έτσι ώστε οι 1.310 μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτές να πληροφορηθούν τις επιδόσεις τους.
Κορυφώνεται η αγωνία των τρικαλινών υποψηφίων αλλά και των γονέων τους καθώς την Τρίτη θα αναρτηθούν στα λύκεια των Τρικάλων οι πίνακες με τις βαθμολογίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτησή τους έτσι ώστε οι 1.310 μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτές να πληροφορηθούν τις επιδόσεις τους. Κορυφώνεται η αγωνία των τρικαλινών υποψηφίων αλλά και των γονέων τους καθώς την Τρίτη θα αναρτηθούν στα λύκεια των Τρικάλων οι πίνακες με τις βαθμολογίες. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτησή τους έτσι ώστε οι 1.310 μαθητές που έλαβαν μέρος σε αυτές να πληροφορηθούν τις επιδόσεις τους.
Από εκεί και έπειτα θα πρέπει να ρίξουν το βάρος τους στην προσεκτική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, που φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιάς(μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου).
Η συμπλήρωσή του είναι εύκολη για όσους έχουν ξεκάθαρους στόχους, όμως μπορεί να αποδειχθεί γρίφος για τους μαθητές που χάνονται στη… μετάφραση των πολλών επιλογών. Η υποβολή του μηχανογραφικού έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο από το 2000 και μετά, λόγω της ίδρυσης νέων τμημάτων που αποτελούν μια επιπλέον σπαζοκεφαλιά για τους υποψηφίους και τους γονείς τους. Διότι, αν όλοι γνωρίζουν τις προοπτικές ενός αποφοίτου της Ιατρικής, της Νομικής, της Αρχιτεκτονικής, ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν ιδέα για το τι μπορεί να κάνει κανείς μετά την αποφοίτηση από τμήματα όπως Γεωγραφίας, Στατιστικής και Ασφαλιστικής, Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Φέτος πάντως δημιουργούνται νέα δεδομένα στην επιλογή σπουδών, καθώς η ανακατανομή των θέσεων υπέρ των περιφερειακών ιδρυμάτων σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση θα οδηγήσει πολλούς από τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να επιλέξουν σχολή με βάση τον τόπο και όχι με κριτήριο το αντικείμενο σπουδών.
Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, το κόστος σπουδών εκτός έδρας αγγίζει τα 1.000 ευρώ τον μήνα. Υπό αυτές τις συνθήκες ποιος θα πάει σε μία ακριτική πόλη για να σπουδάσει π.χ. Νοσηλευτική, όταν θα κληθεί να πληρώσει πάνω από 50.000 ευρώ, όπως υπολογίζεται το κόστος για όλη τη διάρκεια των σπουδών;