Πραγματοποιήθηκε στην Καστανιά η εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα

0 263

26 Οκτωβρίου 1943
Ημερομηνία σταθμός για την μετέπειτα πορεία της Καστανιάς.

Θα επέλθει Πόνος,Θλίψη,και Οικονομικός Μαρασμός.

Οι κάτοικοι όμως της Καστανιάς που έχουν μάθει να αγωνίζονται δεν το έβαλαν κάτω και κατάφεραν να μετατρέψουν την
Κατάρα σε Ευλογία,
το Δάκρυ σε Κουράγιο
και τον Πόνο σε Ευθύνη ώστε η μνήμη να μην νικηθεί από τη λήθη και να κρατηθεί ζωντανή η αλήθεια.

Μετέτρεψαν τον οικονομικό μαρασμό σε πείσμα με αποτέλεσμα η Καστανιά να ξανασταθεί στα πόδια της και να ξαναγίνει το κεφαλοχώρι της ευρύτερης περιοχής.

Η σημερινή μέρα είναι ημέρα καθήκοντος και χρέους απέναντι στους προγόνους μας.

81 χρόνια μετά, όλοι εμείς οι Καστανιώτες τιμούμε τους δικούς μας ήρωες του ολοκαυτώματος και την ιστορική μνήμη του Μαρτυρικού μας Χωριού.

Η παρουσία όλων εδώ σήμερα δεν αποτελεί μια τυπική εκδήλωση της καθιερωμένης τελετουργίας, αλλά επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η Μνήμη πάντα υπερισχύει της Λήθης.

Την εκδήλωση μνήμης του ολοκαυτώματος τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μετεώρων κ Λευτέρης Αβραμόπουλος ο αντιδήμαρχος Α τομέα Ασπροποτάμου – Καστανιάς και ορεινού όγκου κ Δημήτριος Χύμας, η δημοτική σύμβουλος του Δήμου Μετεώρων κ Κατερίνα Απόδιακου ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμπάκας κ Κώστας Φαμίσης ο τοπικός σύμβουλος Καλαμπάκας κ Γεώργιος Μπάκας και ο Μορφωτικός Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς ο Στίνος ο οποίος πρόσφερε και τον καθιερωμένο καφέ στους παρευρισκομένους!!

Με επιστολή απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Σκρέκας και Αθανάσιος Λιουτας και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Κοντοτόλη Μαρίνα και μας ενημέρωσαν ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην σημερινή μας εκδήλωση.

Γιώργος Κόφφας
Τοπική Κοινότητα Καστανιάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr