Κώστας Πρεβέντης: Δράσεις της Δημοτικής Αρχής – Από την τρούφα στην ιστορική μνήμη

0 19

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ» – Δράσεις του Δήμου Μετεώρων για το Διάστημα από 14 έως 20 Οκτωβρίου 2024 }
Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Κώστας Πρεβέντης

Για το διάστημα 14-10 έως σήμερα 20-10-2024 ,ο Δήμος Μετεώρων προχώρησε σε μια σειρά αξιοσημείωτων δράσεων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το ρόλο του ως πολιτιστικός, κοινωνικός και διοικητικός πρωταγωνιστής στην περιοχή,

Με γνώμονα την ανάπτυξη και την ενίσχυση των τοπικών και διεθνών συνεργασιών ,τα γεγονότα της εβδομάδας αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για τη δυναμική του δήμου και τις πολύπλευρες πρωτοβουλίες του.

  • Συνεργασία Δήμου Μετεώρων, Γεωπάρκου  Μετεώρων- Πύλης και Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών,

 Στο πλαίσιο μιας μοναδικής πολιτιστικής σύμπραξης, διοργανώθηκε έκθεση κεραμικών έργων ,με στόχο την ανάδειξη της γεωλογικής και καλλιτεχνικής κληρονομιάς της περιοχής. 

  • 2η Πανελλήνια Γιορτή Τρούφας

Ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο που κατάφερε να συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών που έχει ποτέ σημειωθεί! Το φεστιβάλ τρούφας αποδείχθηκε όχι μόνο επιτυχές σε επίπεδο προσέλευσης ,αλλά και καθοριστικό για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και την προβολή της περιοχής σε εθνικό επίπεδο.

 

  • Στην Εκπομπή « Τα Εν Δήμω» της ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Μετεώρων ,Λευτέρης Αβραμόπουλος , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ , « Τα Εν Δήμω», η οποία επικεντρώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση.  Με λόγο σαφή και  μεστό, 

παρουσίασε τα επιτεύγματα του δήμου μας και τις προοπτικές ανάπτυξης ,εστιάζοντας στην αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων και τις στρατηγικές συνεργασίες που ενισχύουν την τοπική οικονομία.

 

  • Νέος Γενικός Γραμματέας Δήμου Μετεώρων,

Ο κ. Γεώργιος Τσατσάνης ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μετεώρων, με αποστολή να ενισχύσει την οργανωτική αποτελεσματικότητα και να συμβάλει στην βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας.

 

  • Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκαταστάσεις από την κακοκαιρία Daniel,

Ο Δήμαρχος Μετεώρων είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Παύλο Μαρινάκη. Συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ταχεία αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel, πρωτίστως δε  η γέφυρα της Διάβας. 

 

  • Εκδήλωση Μνήμης για την πυρπόληση και την απελευθέρωση της Καλαμπάκας,

Με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική μνήμη ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καλαμπάκας, οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Μια ιστορική στιγμή που υπενθυμίζει σε όλους μας τις θυσίες των κατοίκων της περιοχής κατά τη διάρκεια της Κατοχής ,αποτελώντας  πυλώνα εθνικής συνείδησης και τιμής!

 

  • Έκθεση Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στα Τρίκαλα,

Στα εγκαίνια της έκθεσης « Δημιουργώντας με φως», που διοργανώνει ο συμπολίτης μας γιατρός κ. Ιωάννης Παπαχρήστος και φιλοξενείται στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, ο Δήμος Μετεώρων απηύθυνε χαιρετισμό ,αναδεικνύοντας τη σημασία της τέχνης ως εργαλείο πολιτιστικής εξωστρέφειας και δημιουργικής έκφρασης.

 

Οι δράσεις της εβδομάδας αυτής ,γεμάτες πολιτισμό, συνεργασίες ,διοικητικές εξελίξεις και στρατηγικές επαφές ,καθιστούν το Δήμο Μετεώρων πρωταγωνιστή της τοπικής ανάπτυξης ,ανοιχτό σε νέες προοπτικές και έτοιμο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr