Χαιρετισμός του Κώστα Πρεβέντη στην έκθεση φωτογαφίας του Ιωάννη Παπαχρήστου

0 127

Αγαπητές κυρίες και Αγαπητοί κύριοι,

Είναι μεγάλη μου τιμή, εκπροσωπώντας το Δήμο Μετεώρων και το Δήμαρχο κ. Λευτέρη Αβραμόπουλο, να απευθύνω έναν χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης καλλιτεχνικής Φωτογραφίας ” Δημιουργώντας με Φως”

Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί καρπό της αφοσίωσης του συμπολίτη μας γιατρού Ιωάννη Παπαχρήστου, ο οποίος με προσωπική πρωτοβουλία έφερε στην πόλη των Τρικάλων αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Το φως, το οποίο αποτελεί τον πυρήνα αυτής της έκθεσης, δεν είναι μόνο το φυσικό μέσο, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται οι εικόνες, αλλά το σύμβολο της αέναης έμπνευσης, της γνώσης και της ανανέωσης.

Η τέχνη της Φωτογραφίας, ιδιαίτερα όταν εμπνέεται από το φως, μας καλεί να δούμε τον κόσμο μέσα από νέα μάτια, να ανακαλύψουμε τις κρυμμένες διαστάσεις του και να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες της δημιουργικής έκφρασης.

Η προσφορά του κ. Παπαχρήστου, με αυτή την πρωτοβουλία, δεν περιορίζεται μόνο στη διοργάνωση ενός πολιτιστικού γεγονότος.

Είναι μια προσφορά στο πνεύμα και στην ψυχή της πόλης μας, μια υπενθύμιση πως ο πολιτισμός αποτελεί τη βάση για την κοινωνική συνοχή και την πνευματική ανάπτυξη.

Παρ’ολο που ο Δήμος Μετεώρων δεν συμμετέχει άμεσα στη διοργάνωση, βρισκόμαστε πάντα αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία που εμπλουτίζει τον πολιτιστικό ιστό του τόπου μας και αναδεικνύει τα δημιουργικά ταλέντα της περιοχής μας.

Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον κ. Ιωάννη Παπαχρήστο και όλους τους καλλιτέχνες που με την τέχνη τους φωτίζουν την καθημερινότητά μας.

Εύχομαι αυτή η έκθεση να εμπνεύσει τους επισκέπτες, να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την καλλιτεχνική ζωή της περιοχής μας και να ενισχύσει τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις μας.

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr