Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής Διάβας

0 111

Ξεκίνησαν και φέτος στην ενορία μας οι Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τελέστηκε ο Αγιασμός από τον εφημέριο του ναού πρεσβύτερο π.  Ηρακλή Φίλιο, παρουσία της κυκλάρχισσας Γενοβέφας Αρσένη και γυναικών της ενορίας.

O εφημέριος του ναού σημείωσε πως υπάρχει στενή σύνδεση της λατρείας με το κήρυγμα, τον λόγο. Σημείωσε επίσης πως ενώ οι πιστοί πλαισιώνουν το έργο των ενοριών, δεν συναντάται ο ίδιος ζήλος για την θεία λατρεία. Στο τέλος, ευχαρίστησε την κυκλάρχισσα και την βοηθό της που έχουν αναλάβει την διακονία αυτή και με χαρά προθυμοποιούνται στη διάδοση του ευαγγελικού λόγου, αλλά και δήλωσε πολύ χαρούμενος που το έργο τους εντάσσεται στο ήδη υπάρχον ποιμαντικό έργο των ενοριών. Κάλεσε δε τις γυναίκες του χωριού να στηρίζουν με την παρουσία τους την προσπάθεια αυτή, αλλά και κάθε φορά που θα φεύγουν από τις συναντήσεις αυτές να φεύγουν με προβληματισμούς προς πνευματική οικοδομή. 

Η Κυκλάρχισσα στον λόγο της σημείωσε πως πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει σύνδεση της θείας λατρείας με το κήρυγμα και να επωφελούνται οι γυναίκες από τις όμορφες συζητήσεις που γίνονται στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής.

Εκ του Ιερού Ναού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr