Πραγματοποιήθηκε η προσκυνηματική εκδρομή ενορίας Διάβας.

0 233

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Διάβα και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, η ενορία μας πραγματοποίησε προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερά Μονή αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο και στην Ιερά Μονή οσίου Εφραίμ στην Κονταριώτισσα Κατερίνης.

Στην προσκυνηματική εκδρομή μας συνόδευσαν ο εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμπάκας Αρχιμανδρίτης π. Διονύσιος Μητσάκης, ο οποίος έχει λάβει το όνομα του από τον άγιο Διονύσιο που ασκήτευσε στον Όλυμπο και ο εφημέριος Κορυδαλλού και Πεύκης Πρεσβύτερος π. Ιωσήφ Τσέκας.

Στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου, οι Πατέρες της Μονής μας ξενάγησαν στον Ιερό Ναό, όπου και προσκυνήσαμε, και μας φιλοξένησαν στο Αρχονταρίκι της Μονής, προσφέροντας μας κέρασμα και μιλώντας μας για την ιστορία του μοναστηριού, τον βίο και θαύματα του αγίου Διονυσίου. Στη συνέχεια μας έδειξαν ένα βίντεο σχετικά με την εξωτερική ιεραποστολή στην Αφρική, αφού οι Πατέρες βοηθούν στο ιεραποστολικό έργο τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αρούσης και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικο, ο οποίος αποτελεί και μέλος της μοναστικής αδελφότητας.

Κατόπιν ξεναγηθήκαμε στο σκευοφυλάκιο της Μονής, στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλος αριθμός ιερών λειψάνων, χειρογράφων, ιερατικών αμφίων και εκκλησιαστικών σκευών.

Το προσκύνημα μας συνεχίστηκε με την επίσκεψη στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας, ένα μοναστήρι με έναν περιβάλλοντα χώρο απαράμιλλης ομορφιάς. Όλο το μοναστήρι ένας επί γης παράδεισος. Εκεί, μία αδελφή ανέλαβε τη διακονία του λόγου, εξιστορώντας μας την ιστορία της Μονής. Προσκυνήσαμε στον Ιερό Ναό λείψανο του οσίου Εφραίμ του Σύρου, επισκεφτήκαμε την έκθεση της Μονής και απολαύσαμε τις μοναδικές εξωτερικές ομορφιές της. 

Για το τέλος, είχαμε ελεύθερο χρόνο στην παραλία του Πλαταμώνα. Και εις άλλα!

 

Εκ του Ιερού Ναού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr