Δυστύχημα Τεμπών: Ξεκινά ο κύκλος των απολογιών για τις παρεμβάσεις στο χώρο της σύγκρουσης

0 57

Με τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας  ανοίγει ο κύκλος των απολογιών στον εφέτη ανακριτή των κατηγορουμένων που σχετίζονται με τις παρεμβάσεις στο χώρο του δυστυχήματος στα Τέμπη μετά τη φονική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

Συνολικά πρόκειται για τέσσερα άτομα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δύο ανώτερα στελέχη σε Πυροσβεστική και Αστυνομία που θα απολογηθούν στη συνέχεια. Επίσης κατηγορούνται άλλοι τρεις προανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έρευνά τους σχετικά με τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.

Και οι εφτά κατηγορούνται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και προστίθενται στη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη με τους 34 που κατηγορούνται για τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη η απολογία της 34ης κατηγορουμένης, της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, η οποία όμως έλαβε νέα προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν και οι κατηγορούμενοι που θα έρθουν σήμερα στο γραφείο του εφέτη ανακριτή ενώ οι απολογίες των υπόλοιπων στελεχών έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα οι κατηγορούμενοι για το δυστύχημα των Τεμπών είναι 41.

Κ.Κ. – larissanet.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr