Μομφή στην πολιτική ανευθυνότητα! – Κείμενο Μελών της Ν.Υ ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

0 93

Εκφράζουμε τον σκεπτικισμό μας για την μομφή κατά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη από μια ανεύθυνη ομάδα της Κεντρικής Επιτροπής που άφησε το κόμμα ακέφαλο, αντί να υλοποιεί τις αποφάσεις του συνεδρίου που είναι το ανώτατο όργανο του κόμματος & δεσμευτικές οι αποφάσεις του, μέχρι το επόμενο συνέδριο. (καταστατικό άρθρα 16,20,21,22).
 

Στο συνέδριο του Φεβρουαρίου με ευρεία πλειοψηφία, κρίθηκε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μπει σε νέο κύκλο εσωστρέφειας ούτε χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου» & δόθηκε εντολή στα όργανα να συνεργασθούν ενωμένα στις πολιτικές μάχες με πρώτη αυτή των Ευρωεκλογών.
 

Στην Κ.Ε. μετά τις Ευρωεκλογές χαράχθηκε η πορεία μέχρι το καταστατικό συνέδριο του Σεπτεμβρίου. Αντί όμως να πορευτούμε συντεταγμένα προς αυτό, μια ετερόκλητη, συγκυριακή & ισχνή πλειοψηφία της Κ.Ε. που εκλέχθηκε πολύ πριν τη παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, με την συμμετοχή  αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αμφιλεγόμενες διαδικασίες μεθόδευσε την μομφή εναντίον του νέου προέδρου Στέφανου Κασελάκη, αγνοώντας τα 75.000 μέλη που τον ψήφισαν & τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων που τον Φεβρουάριο ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του.
 

Θεωρούμε ότι η απόφαση έκπτωσης του Προέδρου, ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες & το καταστατικό, είναι διχαστική & αναντίστοιχη με τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών,  καταστροφική για τη δημόσια εικόνα του κόμματος & προδήλως αντικαταστατική, αφήνοντας το κόμμα ακέφαλο. Η έκπτωση & η παρεμπόδιση του Προέδρου να ασκήσει τα καθήκοντά του είναι σε δυσαρμονία με τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών του κόμματος.

Επιβλήθηκε ανήθικα & αυθαίρετα από μια μειοψηφούσα γραφειοκρατία που είναι εγκατεστημένη & βιοπορίζεται στην έδρα του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας τον εαυτό της ιδιοκτήτη του κόμματος.
 

Στο καταστατικό ορίζεται ότι η άρση εμπιστοσύνης παραπέμπεται σε έκτακτο συνέδριο. Μέχρι τη σύγκληση του συνεδρίου δεν προβλέπεται έκπτωση του Προέδρου. Η μεθόδευση αποπομπής δεν μπορεί να παράγει αποτελέσματα πριν τη σύγκληση του  κυρίαρχου συνεδρίου. Στερείται πολιτικής νομιμοποίησης. Το συνέδριο θα αποφασίσει & κανείς άλλος.
 

Ενώ η κοινωνική & πολιτική επιρροή της κυβέρνησης καταρρέει & στο ΚΙΝΑΛ διαγκωνίζονται ποιος θα επικρατήσει για να παράσχει στη ΝΔ σωσίβιο συνεργασίας, η μομφή κατά του προέδρου άφησε το ΣΥΡΙΖΑ ακέφαλο & σπαρασσόμενο. Η δημοσκοπική κατάρρευση μετά την μομφή είναι δύσκολο να ανακτηθεί & ιδίως από αυτούς που την προκάλεσαν. 

 

Ζητάμε την αποκατάσταση της νομιμότητας & της Δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος, με επιστροφή του Προέδρου στα καθήκοντά του. Για ένα ΣΥΡΙΖΑ ενιαίο & ανερχόμενο. Καταδικάζουμε την άνωθεν μεθόδευση να παραμείνει ακέφαλος & να απαξιωθεί λίγο πριν το συνέδριο, στο όνομα μιας πομφόλυγας που λέγεται κεντροαριστερά.

Καραμπέρης Στέφανος. Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών.
Μουζακιάρη Άννα. Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.
Μυλωνά Κωνσταντίνα. Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.
Ζυγογιάννη Αναστασία. Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.
Παπανώτας Κωνσταντίνος. Συντονιστής Οργάνωσης Μελών.
Πασχαλίδης Γεώργιος. Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής.
Τούλας Αντώνιος. Συντονιστής Οργάνωσης Μελών.
Τσιανάκας Ιωάννης. Συντονιστικό Οργάνωσης Μελών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr