Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας του Ιωάννη Παπαχρήστου στα Τρίκαλα

0 95

Εκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας με τίτλο «Δημιουργώντας με φως», παρουσιάζεται στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό (Μουσείο Τσιτσάνη).

Εκθέτει ο Ιωάννης Χ. Παπαχρήστος, Ταξίαρχος ε.α. – Θωρακοχειρουργός.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 έως τις 28 Οκτωβρίου 2024 και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 18:30.
Ωράριο λειτουργίας: 09:00 – 15:00 & 18:00 – 21:00

Ὁ Ιωάννης Χ. Παπαχρήστος, Ταξίαρχος ε.α. – Θωρακοχειρουργός, γεννήθηκε στα Τρίκαλα.

Ελαβε το πτυχίο της ιατρικής και ολοκλήρωσε την επταετή ειδίκευσή του στη Θωρακοχειρουργική μετά από παραμονή στο Ηνωμένο Βασίλειο επί τρία.

Διετέλεσε διευθυντής της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη «424 ΓΣΝΕ».

Επί σειρά ετών είχε και καθήκοντα Αξιωματικού – Συνδέσμου του Νοσοκομείου με τις συμμαχικές Δυνάμεις (ΝΑΤΟ) στο Κοσσυφοπέδιο (αρχικώς KFOR, μετέπειτα EULEX). Άσκησε και ιδιωτικά το λειτούργημα του Θωρακοχειρουργού χειρουργώντας στις κλινικές “Αγιος Λουκάς”, “Euromedica – Γενική” και “Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο”, πάντοτε περιστοιχιζόμενος από ιατρικές εικόνες (“απεικονίσεις”).

Ὡς μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Θωρακοχειρουργών ESTS είχε την τιμή να είναι ο εν Ελλάδι “Regent” αυτής (2005–2010) και να παρευρίσκεται με δικαίωμα ψήφου σε συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της. Συνέγραψε τὸ βιβλίο “ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ” (ἔκδ. 2016, ebook μέσῳ Apple Books & kobo books σὲ 51 χῶρες).

Αὐτὸ κυκλοφορεῖ παγκοσμίως στην αγγλική γλώσσα ως “THE RIGHT TO THE TRUTH” σε έντυπη μορφή μέσω των βιβλιοπωλείων Amazon (και ως ebook: Apple Books, kindle). Από το 1985 φωτογράφιζε, ως αυτοδίδακτος ερασιτέχνης φωτογράφος, σε φιλμ διαφανειών 35 mm μὲ SLR cameras. Από το 2019 και εξής τη δημιουργικότητά του μονοπωλεί αποκλειστικά ἡ Φωτογραφία με χρήση ψηφιακών πλέον mirrorless cameras.

Είχε την τύχη να ενταχθεί στην ομάδα του Φωτογράφου Δήμου Βουδουραγκάκη στη Θεσσαλονίκη, με τη οποία συμμετείχε στην 1η ομαδική του έκθεση (2-9.2.2020).

Οι επόμενες δύο ομαδικές εκθέσεις, στις οποίες συμμετείχε (20-22.10.23 & 4-21.7.24), οργανώθηκαν από τον Σύλλογο Τρικαλινών Ζωγράφων, του οποίου είναι μέλος.

Το εικαστικό ενδιαφέρον του εστιάζεται κυρίως στην Αστροφωτογραφία, τη Φωτογραφία Τοπίου και την Ἀρχιτεκτονική.

Τον εμπνέει το υδάτινο στοιχείο, η Ποίηση και ὁ συμβολισμός· συχνά επιχειρεί να παραστήσει εικαστικά αφηρημένες έννοιες (concepts) και, μέσω και του Χρώματος, και Συναισθήματα.

Λατρεύει το ανυπέρβλητο πρότυπο, που έθεσαν πρωτοποριακοί καλλιτέχνες φωτογράφοι όπως οι Ansel Adams, John Davies, William Eggleston και Erich Salomon.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr