Κώστας Πρεβέντης: Απάντηση στην Εκμετάλλευση των Παιδιών της Διάβας – Η Αλήθεια Πέρα από τις Υπερβολές

0 169

Στη σύγχρονη κοινωνία μας, όπου η ηθική και η προστασία των αδυνάτων αποτελούν θεμελιώδεις αρχές, είναι αδιανόητο να βλέπουμε τα παιδιά να χρησιμοποιούνται ως όπλα για την προώθηση προσωπικών συμφερόντων. 

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα άρθρο που παρουσιάζει μια στρεβλή εικόνα για την κατάσταση στη Διάβα, με επίκεντρο την υποτιθέμενη θλίψη και ανασφάλεια των παιδιών. 

Με  τίτλο: « Το χαμόγελο των παιδιών της Διάβας δεν ενδιαφέρει κανέναν», το άρθρο αυτό δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να χρησιμοποιεί τα παιδιά ως μοχλό πίεσης για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες . Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.

Τα παιδιά μας δεν Είναι Εργαλεία Προπαγάνδας!

Το να ισχυρίζεται κανείς ότι τα παιδιά της Διάβας δεν χαμογελούν εδώ και 13 μήνες, είναι όχι μόνο υπερβολικό αλλά και επικίνδυνο.

Η χρήση τέτοιων αβάσιμων και συναισθηματικά φορτισμένων επιχειρημάτων υποτιμά τη  νοημοσύνη των πολιτών και υποβαθμίζει την ψυχική αντοχή των παιδιών . 

Τα παιδιά της Διάβας είναι δυνατά , προσαρμοστικά  και ζουν την καθημερινότητά τους , όπως όλα τα παιδιά της χώρας μας. 

Είναι φυσιολογικό η καθυστέρηση στην αποκατάσταση της γέφυρας να δημιουργεί ανησυχία,ωστόσο η διαστρέβλωση της πραγματικότητας  και η εργαλειοποίηση των παιδιών ως μέσο πολιτικής πίεσης είναι απαράδεκτη.

Παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή δεν φέρει την  ευθύνη για την αποκατάσταση της γέφυρας, έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την επίλυση του προβλήματος.

Με συντονισμένες ενέργειες ,τους τελευταίους μήνες προσέφερε προσωρινές αλλά ασφαλείς λύσεις ,εξασφαλίζοντας ότι οι κάτοικοι των επηρεαζόμενων χωριών  δεν θα μείνουν αβοήθητοι.

Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία της ηγεσίας ,να βρίσκει τρόπους να απαλύνει τις δυσκολίες ,ακόμα και όταν οι ευθύνες δεν ανήκουν άμεσα στην αρμοδιότητά της. 

Ας μην ξεχνάμε ότι η συνεργασία και η σύμπνοια σε δύσκολους καιρούς είναι το κλειδί για την πρόοδο και την αντιμετώπιση των δυσκολιών.

Ο καθένας μας έχει ευθύνη να προάγει την αλήθεια και να αποφεύγει την ενίσχυση αβάσιμων ισχυρισμών που διασπούν την κοινωνική συνοχή!

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει αδιάκοπα  να εργάζεται για ένα καλύτερο μέλλον , όχι μόνο για τα παιδιά της Διάβας ,αλλά για όλα τα παιδιά του Δήμου Μετεώρων 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υπονομεύσει αυτή την προσπάθεια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr