Μήνυμα του Διευθυντή Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού

0 35

«Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες»

Ν. Καζαντζάκης

Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών η 5η του Οκτώβρη, ημέρα τιμής για όλους παγκοσμίως τους ενεργούς εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, οι οποίοι πολλαπλώς και καθοριστικά συνεισφέρουν στην κοινωνική ευημερία διαμορφώνοντας την κοινωνία του μέλλοντος.

Σε μια εποχή που χιλιάδες ερεθίσματα και προκλήσεις κατακλύζουν την ανθρωπότητα και δη τη νεολαία, ο ρόλος που καλούνται να διαδραματίσουν οι εκπαιδευτικοί παγκοσμίως είναι καθοριστικός καθώς η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη, η αλλαγή στους κοινωνικούς συσχετισμούς, και τις αξίες επαναπροσδιορίζουν την ταυτότητα του σύγχρονου εκπαιδευτικού και επιτάσσουν τον επανακαθορισμό του ρόλου του, απομακρύνοντάς τον από τα παραδοσιακά μοντέλα μάθησης και διδασκαλίας.

Αξίως τιμούμε λοιπόν τους «δασκάλους» αυτούς που με την συνέπεια, την αυταπάρνηση, τον επαγγελματισμό και το όραμά τους, καλούνται να αλλάζουν καθημερινά τις ζωές των νέων ανθρώπων αλλά και των ενηλίκων, να ανοίγουν δρόμους, να προσφέρουν ελπίδα και να δείχνουν στην πράξη αλληλεγγύη, αυθεντικότητα και ανθεκτικότητα, αψηφώντας τις ποικίλες αντιξοότητες, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των παιδιών.

Τιμούμε ένθερμα τους συναδέλφους-εκπαιδευτικούς που ορίζουν ως ύψιστο έργο τους να εμπνέουν, να καλλιεργούν και να δημιουργούν την αγάπη για τα «γράμματα», τις αξίες και τη γνώση.

Για όλους αυτούς, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον καθένα ξεχωριστά, που αγωνίζεται, προσπαθεί και επενδύει στην εκπαίδευση και την παιδεία για μια κοινωνία καμωμένη με τα ιδανικά του ανθρωπισμού και για ένα μέλλον αξιοπρέπειας και ίσων ευκαιριών για όλους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr