Στον Δήμαρχο Δήμου Μετεώρων ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας

Πυροσβεστική Υπηρεσία και Δήμος αντιμετώπισαν με επιτυχία 117 δασικά συμβάντα κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο

0 58

Συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο πραγματοποίησε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Ιωάννης Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας Αντιπύραρχο Βασίλη Παπαγεωργίου, τον Υπασπιστή Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Αντιπύραρχο Χρήστο Αντωνίου και τον Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκα Σωτήρη  Χρυσικό.

 

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας εν όψει των κακοκαιριών που φέρνει ο χειμώνας ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα η ουσιαστική συνεργασία που υπήρξε καθ’ ολη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με αποτέλεσμα την αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των επικίνδυνων καταστάσεων που δημιουργήθηκαν κατά την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

 

Ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας τόνισε τη μεγάλη γεωγραφική έκταση και δύσκολο ανάγλυφο του Δήμου  Μετεώρων και εξήρε τη συμβολή και το έργο της Δημοτικής Αρχής στις έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν. Ακόμη, ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα αναλυτικά στοιχεία όσον αναφορά τα συμβάντα εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα, στην αντιπυρική περίοδο 2024, εκδηλώθηκαν 117 δασικά συμβάντα στην περιοχή του Δήμου Μετεώρων ενώ την ίδια περίοδο του 2023 τα δασικά συμβάντα δεν είχαν ξεπεράσει τα 40. 

 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μετεώρων ευχαρίστησε τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας για τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία ενώ παράλληλα ανέπτυξε τον σχεδιασμό του Δήμου για την ενίσχυση του τομέα Πολιτικής Προστασίας με νέα μηχανήματα έργου και οχήματα άμεσης επέμβασης. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021 -2027. Εκφράστηκε τέλος και από τις δυο πλευρές η βούληση για την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικού Σώματος για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr