Γιατί να επιλέξετε ένα μικρό ξύλινο σπίτι

0 17

Λίγα πράγματα συγκρίνονται με την κομψότητα και την αποτελεσματικότητα ενός μικρού ξύλινου σπιτιού. Στην Ελλάδα, γνωρίζουμε πολύ καλά την ομορφιά, που κρύβεται μέσα στη φύση και στα προϊόντα της – και η ομορφιά αυτή ενισχύεται, όταν η ζωή σου τυλίγεται μέσα σε αυτήν.

Τα ξύλινα σπίτια έχουν αρχίσει να κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια, λόγω της φιλικότητάς τους προς το περιβάλλον, της ανώτερης αισθητικής τους και της προσιτότητάς τους, μεταξύ άλλων. Ιδιαίτερα τα μικρά ξύλινα σπίτια, κατακτούν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

 

Τι είναι τα μικρά ξύλινα σπίτια

Όταν κάνουμε λόγο για μικρά ξύλινα σπίτια, αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο σε ξύλινα σπίτια έως 60m2. Τα σπίτια αυτά κατασκευάζονται γρήγορα και με ευκολία και μπορούν να φιλοξενήσουν κύριες κατοικίες ή και εξοχικές κατοικίες, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδιοκτητών τους.

Έχουν συνήθως 2 ή 3 κύριους χώρους και μπορούν να εξυπηρετήσουν χωρίς πρόβλημα τόσο ζευγάρια χωρίς παιδιά, αλλά και οικογένειες με παιδιά.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του τύπου σπιτιού μπορούμε να τα συνοψίσουμε στα παρακάτω:

  •   Έχουν συμπαγή σχεδιασμό: Είναι κατασκευασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά κάθε εκατοστό του χώρου, χαρίζοντας τέλεια λειτουργικότητα σε κάθε γωνία.
  •   Χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά: Τόσο το ξύλο, όσο και σε μεγάλο βαθμό τα υπόλοιπα υλικά, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των ξύλινων σπιτιών, είναι βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον.
  •   Είναι εύκολα στην κατασκευή: Το στήσιμό τους γίνεται πολύ γρήγορα και με απλή διαδικασία.
  •   Αρμονία με το περιβάλλον: Λόγω της φύσης τους, βρίσκονται σε αρμονία με το περιβάλλον, ιδιαίτερα σε περίπτωση που τοποθετηθούν στην εξοχή.

Με την ανώτερη αισθητική τους και τον μινιμαλιστικό και ευχάριστο εσωτερικό τους χώρο, γίνονται πολύ γρήγορα μια ζεστή φωλιά για όλες τις εποχές.

 

Τα είδη των ξύλινων σπιτιών

Υπάρχουν διάφορα είδη από μικρά ξύλινα σπίτια, που μπορείτε να βρείτε. Το κάθε ένα από αυτά ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες, ώστε να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις ενός σύγχρονου ανθρώπου.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, θα βρείτε τα παρακάτω είδη ξύλινων σπιτιών:

  •   Σπίτια από 60m2: Πρόκειται για μεγάλα ξύλινα σπίτια, τα οποία μπορεί να φτάσουν σε εμβαδόν μέχρι και 150m2. Αποτελούν μια πολύ καλή λύση, πέρα από τις συνηθισμένες και σίγουρα πιο οικολογική και βιώσιμη.
  •   Σπίτια μέχρι 60m2: Είναι πιο μικρά και πιο συμπαγώς σχεδιασμένα. Συνήθως χρησιμεύουν ως εξοχικές κατοικίες. Μπορούν να τοποθετηθούν είτε εντός του αστικού ιστού είτε στην εξοχή. Είναι οικονομικά και σχεδιασμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν σε μικρό χώρο όλες τις ανάγκες κατοικίας.
  •   Σπίτια με σκελετό Α: Η εντυπωσιακή τους εμφάνιση τα έχει κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή. Το όνομά τους προέρχεται ακριβώς από αυτήν την εμφάνισή τους, που τα κάνει να μοιάζουν με το γράμμα Α. Διαθέτουν μια μεγάλη, τριγωνική δίρριχτη στέγη, που, στα περισσότερα φτάνει μέχρι το έδαφος και από τις δύο πλευρές. Το συγκεκριμένο σχήμα είναι γνωστό σε όλον τον πλανήτη, αφού τέτοιου είδους σπίτια κατασκευάζονται στη βόρεια Ευρώπη, στη βόρεια Αμερική, την Ασία και αλλού.
  •   Καλύβες κάμπινγκ: Πρόκειται για προκατασκευασμένες ξύλινες καμπίνες διαμονής, μικρές σε μέγεθος, όμως εξοπλισμένες πλήρως. Θυμίζουν μικρές κατασκευές για κάμπινγκ, όπως μπάνγκαλοου, αλλά και πολύ πιο σύγχρονα και πιο συμπαγώς κατασκευασμένα. Είναι ιδανικά, τόσο για τις διακοπές σας, όσο και για το επονομαζόμενο glamping, δηλαδή το πολυτελές κάμπινγκ, που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και διαδεδομένο.

Φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά τα είδη σπιτιών. Υπάρχουν πολλά και μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός σύγχρονου ανθρώπου.

 

Τα πλεονεκτήματα ενός μικρού ξύλινου σπιτιού

Ένα μικρό ξύλινο σπίτι παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, σε σχέση με μεγαλύτερες κατασκευές. Κάποια από αυτά είναι:

  •   Προσιτότητα: Η τιμή του είναι πολύ προσιτή. Η κατασκευή τους απαιτεί λιγότερα υλικά, λιγότερο χρόνο και μικρότερα κατασκευαστικά έξοδα.
  •   Είναι ενεργειακά πιο βιώσιμα: Τόσο η θέρμανσή τους, όσο και η δροσιά, το καλοκαίρι, απαιτεί πολύ μικρότερη δαπάνη ενέργειας. Η επιπλέον βοήθεια από το ξύλο, που σαν υλικό είναι φυσικό μονωτικό, και με την κατάλληλη επιπλέον μόνωση, μπορείτε να δαπανήσετε σημαντικά λιγότερη ενέργεια για τη συντήρησή του.
  •   Φιλικά προς το περιβάλλον: Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενός μικρού ξύλινου σπιτιού είναι μικρότερο, μιας και χρησιμοποιούνται λιγότερα υλικά για την κατασκευή και συντήρησή τους.
  •   Ανώτερη αισθητική: Δεν χρειάζεται πολλή σκέψη: Τα μικρά ξύλινα σπίτια έχουν μια αισθητική ξεχωριστή. Είναι όμορφα, συμμαζεμμένα και δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα και αίσθηση σπιτιού από την πρώτη στιγμή.

Χωρίς αμφιβολία, ένα μικρό ξύλινο σπίτι είναι μια προσθήκη, που βελτιώνει σε όλα τα επίπεδα τη ζωή, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει και το περιβάλλον.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr