Κώστας Πρεβέντης: Πολιτικά Παιχνίδια στις Στάχτες της Γέφυρας της Διάβας

Η Υπονόμευση ενός κρίσιμου έργου για Πολιτικό Όφελος

0 88

 Η γέφυρα της Διάβας, άλλοτε ένα αναντικατάστατο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, πλέον στέκει ως  θλιβερό σύμβολο της καταστροφής  και των καθυστερήσεων.

Η κακοκαιρία Daniel ,η οποία έπληξε την περιοχή με σφοδρότητα ,κατέστρεψε το πολύτιμο αυτό έργο ,αφήνοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Μετεώρων αποκομμένους από μια ζωτικής σημασίας αρτηρία.

Έναν χρόνο μετά , το πρόβλημα παραμένει άλυτο , με τις υποσχέσεις των εκάστοτε αρμοδίων να πέφτουν στο κενό ,αλληλοαναιρούμενες και δημιουργώντας ένα αίσθημα απογοήτευσης και αβεβαιότητας στην τοπική κοινωνία.

Κι όμως ,μέσα σε αυτό το τοπίο στασιμότητας και ασυνέπειας ,,υπάρχει μια εξαίρεση που φωτίζει την εικόνα!

Ο δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων ,κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος ,ο οποίος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να δίνει μάχες σε όλα τα επίπεδα. 

Με συνέπεια υπομονή  και αδιάλειπτο ενδιαφέρον, δεν δίστασε να κινήσει « γη και ουρανό», ούτως ώστε  να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να αποκατασταθεί αυτή η ζωτικής σημασίας υποδομή.

Παρ’ όλα αυτά  κι ενώ οι αδιάκοπες προσπάθειες του δημάρχου είναι προφανείς ,υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά στην όλη υπόθεση. 

Κάποιοι πολιτικοί κύκλοι ,αντί να σταθούν δίπλα στο έργο αποκατάστασης , έχουν επιλέξει μια διαφορετική οδό ,αυτή της πολιτικής εκμετάλλευσης.                                                                                    Η τραγωδία της γέφυρας ,αντί να ενώνει δυνάμεις για το κοινό καλό, έχει γίνει αντικείμενο στυγνής εργαλειοποίησης.                                     Αυτοί οι κύκλοι επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τη δυσκολία και την αβεβαιότητα που προκάλεσε η καταστροφή ,προσδοκώντας πολιτικά οφέλη και ενισχύοντας τη δική τους ατζέντα εις βάρος των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών!

Είναι εξοργιστικό να παρακολουθεί κανείς πως κάποιοι επιλέγουν να σπέρνουν διχόνοια και να διαχέουν παραπληροφόρηση, επενδύοντας στις καθυστερήσεις και στις δυσκολίες. 

Η τακτική αυτή δεν είναι απλώς ανήθικη, είναι βαθύτατα αντικοινωνική ,διότι στερεί από τον δήμο και τους πολίτες του την ευκαιρία να δουν το έργο αποκαταστημένο και τη γέφυρα να λειτουργεί.

Αυτές οι δυνάμεις που επιδιώκουν να κρατήσουν ανοιχτή την πληγή της γέφυρας για πολιτικό όφελος, πρέπει να στιγματιστούν για τη στάση τους και να λογοδοτήσουν απέναντι στους πολίτες.

Η ιστορία της γέφυρας της Διάβας, δεν είναι απλώς μια ιστορία υλικών ζημιών και τεχνικών δυσκολιών. Είναι μια ιστορία ανθρώπων ,πολιτικών αποφάσεων , αληθινής ηγεσίας και ανήθικης εκμετάλλευσης.

Μέσα σ’ αυτή την ιστορία είναι επιτακτική ανάγκη να αναδειχθούν τόσο οι ηρωικές προσπάθειες ,όσο και οι τακτικές του πολιτικού  καιροσκοπισμού ,που ανακυκλώνουν τα προβλήματα αντί να τα επιλύουν.

Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν ,η γέφυρα της Διάβας να γίνει εργαλείο στα χέρια εκείνων που επιδιώκουν να διαιωνίσουν το πρόβλημα για ίδιο όφελος.

Ας αναδείξουμε την αλήθεια μέσα από τις πράξεις και ας δώσουμε τον λόγο σε εκείνους που πραγματικά αγωνίζονται για τον τόπο  μας, όπως ο κ.Αβραμόπουλος.

Η ιστορία θα δικαιώσει όσους εργάζονται με καθαρή συνείδηση και αφοσίωση και θα εκθέσει όσους προσπαθούν να υποσκάψουν αυτή την προσπάθεια  για το προσωπικό τους πολιτικό κέρδος.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr