Τέμπη: Συγγενείς ζητούν άρση τηλεφωνικού απορρήτου για Καραμανλή, Τριαντόπουλο, Αγοραστό

0 381

Υπόμνημα άρσης των επικοινωνιών για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Τριαντόπουλο και τον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, κατέθεσε στον εφέτη ανακριτή, ο συνήγορος συγγενών των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, Λουκάς Αποστολίδης.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ζήτησε να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας και πρόσθεσε ότι με βάση τις εκτιμήσεις μέχρι τέλος Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι ανακριτές πράξεις για τους 4 διευθυντές ασφαλείας και έργων στο υπουργείο Μεταφορών. Επιπλέον σημείωσε ότι «θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με την πρόεδρο της ΡΑΣ και θα κληθεί και ο σταθμάρχης με ολοκληρωμένη τη δικογραφία να καταθέσει εκ νέου».

Παράλληλα ο κ. Αποστολίδης κατηγορώντας την πολιτική ηγεσία ότι κρύβεται πίσω από πλημμεληματικές πράξεις και όχι κακουργηματικές, περιέγραψε το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο μπορεί να επιτευχθεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών για τα πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το αυτό ο κ. Αποστολίδης, σημείωσε αρχικά ότι οι διευθυντές εισηγούνται στον αρμόδιο υπουργό. Επιπλέον εξέφρασε την εκτίμηση ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών κάποιοι από τους διευθυντές θα βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργήματα και σε συνδυασμό με τις κακουργηματικές κατηγορίες που έχει ήδη απευθύνει η Ευρωπαία εισαγγελέας, αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για την άρση του απορρήτου.

Επιπλέον, ο κ. Αποστολίδης κάλεσε την πολιτική ηγεσία «να πάψει να λειτουργεί ως τροχονόμος και να επιρρίπτει τις ευθύνες είτε στη ΡΑΣ, είτε στις διοικήσεις, είτε μόνο στον σταθμάρχη».

«Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε επί 7-8 μήνες τις πραγματογνωμοσύνες για να πάμε στο δικαστήριο μετά από δύο χρόνια» σημείωσε ο συνήγορος και πρόσθεσε ότι είναι λάθος η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη σύμφωνα με την οποία η δίκη καθυστερεί γιατί είναι πολλοί οι δικηγόροι των θυμάτων.

«Δικαιολογίες. Θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία γιατί όσο ο χρόνος περνά τόσο ο πόνος μεγαλώνει» σημείωσε ο ίδιος. Υπενθυμίζεται σύμφωνα με τη δήλωση Φλωρίδη ενώ οι δικηγόροι ήταν 120 πλέον είναι 250 και υπάρχει πρόβλημα χώρου στην δικαστική αίθουσα.

avgi.gr 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr