Ι.Μ Σταγών και Μετεώρων – Απονομή υποτροφιών – Επίδομα σε οικογένειες ορεινών χωριών που θα τεκνοποιούν

0 201

 

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος για την εορτή του Πολιούχου της πόλης μας.

Της Θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Κηφισίας κ. Κυρίλλου, Φλωρίνης κ. Ειρηναίου και Σταγών κ. Θεοκλήτου.

Την διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμωμένου αγίου, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο για την πρόσκληση που δέχτηκε, να συμμετάσχει στις λατρευτικές ακολουθίες του Αγίου Βησσαρίωνος.

Από την μεριά του ο κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες που βρέθηκαν στην πόλη μας και ανακοίνωσε ότι η ιερά μητρόπολη αποφάσισε ότι από το 2025 σε όλα τα ορεινά χωριά, όποιο νέο ζευγάρι τεκνοποιεί, θα επιδοτείται με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Ακολούθως, απένειμε για πρώτη φορά πέντε υποτροφίες των 3000 ευρώ έκαστος, σε αριστούχους πρωτοετείς φοιτητές, ενώ όπως τόνισε του χρόνου οι υποτροφίες θα είναι δέκα.

Στις ακολουθίες μεταξύ άλλων παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή, ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος, καθώς και πλήθος πιστών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr