Κώστας Πρεβέντης: Οι δράσεις του Δήμου Μετεώρων 29/7 έως 4/8

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου κ. Κώστας Πρεβέντης

0 117

Σε μια εποχή όπου πολλοί απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές , η δημοτική αρχή του δήμου Μετεώρων συνεχίζει ακούραστα τις δράσεις της, αποδεικνύοντας πως η μηχανή του δήμου λειτουργεί αδιάκοπα  για το καλό των πολιτών.

Την εβδομάδα από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024, ο δήμος πραγματοποίησε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων και εκδηλώσεων ,δείχνοντας πως η δέσμευση και το όραμα δεν γνωρίζουν εποχές και… θερμοκρασίες!

  1. Διάνοιξη παλιού μονοπατιού σύνδεσης Καλαμπάκας με τον πρώην δήμο Τυμφαίων:

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής υλοποιήθηκε προσφέροντας γρηγορότερη και ασφαλέστερη πρόσβαση προς την Καλαμπάκα.

2. 15 Νέες Παιδικές Χαρές φέρνουν χαμόγελα στον Δήμο Μετεώρων:

Επτά (7) παιδικές χαρές στα χωριά του Ασπροποτάμου έχουν  ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμες προς χρήση. 

Αυτές βρίσκονται στα χωριά: 1. Ανθούσα, 2. Καλλιρόη,          3. Αγία Παρασκευή, 4. Πολυθέα, 5. Μηλιά, 6. Κατάφυτο και                  7. Χαλίκι .

Παράλληλα προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση άλλων οκτώ ( 8) παιδικών χαρών στα χωριά:

3. Αμάραντος, 2. Άγιος Δημήτριος, 3. Αηδόνα, 4. Δολιανά, 5. Νέα Ζωή, 6. Καλογριανή , 7. Παλαιοχώρι και           8. Ψήλωμα.   

ΜΕ αυτή την πρωτοβουλία προσφέρονται  ασφαλείς και ευχάριστοι χώροι παιχνιδιού στα παιδιά.  Παράλληλα οι νέες παιδικές χαρές θα γίνουν σημεία συνάντησης ,παιχνιδιού και δημιουργίας αναμνήσεων για μικρούς και μεγάλους.                                           

 

4. Λύματα Κορομηλιάς και Διάνοιξη δρόμου προς Βυτουμά:

 

Ένα πρόβλημα που παρέμεινε άλυτο επί είκοσι χρόνια βρήκε τη  λύση  σε μόλις επτά μήνες.                                                                     Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Περιφέρεια ,τοποθέτησε δεξαμενές λυμάτων, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα και την υγιεινή της περιοχής. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκε η διάνοιξη δρόμου του οικισμού προς Βυτουμά για λόγους πολιτικής προστασίας και ασφάλειας των κατοίκων σε περίπτωση πυρκαγιάς.

5. Μουσική βραδιά στη λίμνη Λογγά:

Ο ειδυλλιακός χώρος της λίμνης Λογγά φιλοξένησε την ορχήστρα « Λαϊκά περάσματα», σε μια μαγευτική  και αξέχαστη μουσική βραδιά για κατοίκους και επισκέπτες , που αναβάθμισε το πολιτιστικό προφίλ του δήμου.

 

6. Συνέχεια στις προβολές ταινιών από το Μετέωρα Τέχνης:

Οι κινηματογραφικές προβολές συνεχίστηκαν προσφέροντας ψυχαγωγία και πολιτισμό στους πολίτες.

7. Διαγραμμίσεις στην πλατεία Δημαρχείου:

Η ασφαλής και εύρυθμη κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης εξασφαλίστηκε με νέες διαγραμμίσεις ,στις οποίες συμμετείχε προσωπικά ο δήμαρχος ,δίνοντας το παράδειγμα της συλλογικής προσπάθειας,

8. Εξασφάλιση επάρκειαs νερού στην Αγία Παρασκευή Καλαμπάκας:

Η Δ.Ε.Υ. Μετεώρων εξασφάλισε την αδιάλειπτη παροχή νερού , διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την υγεία της κοινότητας.

9. Επίσκεψη δημάρχου στο δήμο του Kelsterbach της Γερμανίας:

 

Ο Δήμαρχος πραγματοποίησε επίσκεψη στον δήμο Kelsterbach της Γερμανίας ,όπου έλαβε χώρα συνάντηση εργασίας με κύριο στόχο  την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας του δήμου μας .

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ,δόθηκε έμφαση στην ανταλλαγή πρακτικών και εμπειριών μεταξύ των δύο δήμων , προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και να ενισχυθεί η συνεργασία σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και καταστροφών.

 10. Αποκατάσταση αγωγού ύδρευσης στη Χρυσομηλιά:

 

Ο αγωγός ύδρευσης αποκαταστάθηκε ,εξασφαλίζοντας την ομαλή υδροδότηση της περιοχής και προσφέροντας ανακούφιση στους κατοίκους.

11. Εργασίες αποκατάστασης στην Καστανιά από τον «Ιανό»:

 

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών από το καταστροφικό φαινόμενο « Ιανός» ξεκίνησαν, δείχνοντας την αποφασιστικότητα του δημάρχου, μετά από 3 χρόνια στασιμότητας , να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα.

 

Σε μια περίοδο όπου οι υψηλές θερμοκρασίες και οι διακοπές κυριαρχούν, ο Δήμος Μετεώρων αποδεικνύει ότι η αφοσίωση στις ανάγκες των πολιτών και η συνεπής διοίκηση δεν σταματούν ποτέ!!!

Με συνεχείς παρεμβάσεις ,πολιτιστικές εκδηλώσεις και έργα υποδομής ,η δημοτική αρχή διασφαλίζει την ευημερία και την πρόοδο του δήμου, επιβεβαιώνοντας ότι η πραγματική ανάπτυξη επιτυγχάνεται με διαρκή εργασία και αλληλεγγύη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr