Κώστας Πρεβέντης: “Ασφαλείς σχολικές αυλές” – Η Καλαμπάκα καινοτομεί με Σχολικούς Φύλακες

0 177

Ο  Δήμαρχος Μετεώρων αποδέχθηκε την πρόταση των εκπροσώπων των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Καλαμπάκας για την αξιοποίηση των σχολικών αυλών κατά τις απογευματινές ώρες.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε η άμεση τοποθέτηση ,για πρώτη φορά στην ιστορία της Καλαμπάκας, δύο σχολικών φυλάκων με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των παιδιών.

Η παρουσία των σχολικών φυλάκων θα διασφαλίζει στα παιδιά ένα περιβάλλον όπου η ασφάλεια και η ελευθερία θα συνυπάρχουν αρμονικά!

Οι φύλακες θ’ αποτελούν έναν ζωντανό φρουρό, αποτρέποντας κάθε ενδεχόμενο κινδύνου και παρέχοντας άμεση βοήθεια όταν χρειαστεί.

Οι γονείς θα μπορούν να είναι ήσυχοι ,γνωρίζοντας ότι τα παιδιά τους απολαμβάνουν τις δραστηριότητές τους σε ένα προστατευμένο και φιλικό χώρο ,προωθώντας  την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη ,χωρίς τον φόβο του αγνώστου.

Η απόφαση αυτή είναι μια σαφής ένδειξη ότι η δημοτική αρχή είναι αφοσιωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προαγωγή της παιδείας και της ασφάλειας. 

Με την άμεση υλοποίηση των μέτρων αυτών, ο δήμος  Μετεώρων θέτει τις βάσεις για μια καλύτερη και ασφαλέστερη καθημερινότητα για τα παιδιά της Καλαμπάκας ,ενισχύοντας το αίσθημα της κοινότητας και της συλλογικότητας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr