Χαρά και Μάθηση κάτω από τον Ανοιχτό Ουρανό: Τα Παιχνίδια στην Αυλή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής

0 142

Τα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου είναι ένας παράγοντας ζωτικής σημασίας για την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Έτσι όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές, είχαμε ένα όραμα να αλλάξουμε την εικόνα της αυλής του σχολείου μας, να δημιουργήσουμε παιχνίδια και να την κάνουμε ένα μέρος χαράς και μάθησης κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

Όλοι μαζί υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού εικαστικών του σχολείου μας, κου Τάσου Μπουσδούκου, ενώσαμε τις δυνάμεις μας, σηκώσαμε τα μανίκια, οπλιστήκαμε με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας και αποφασίσαμε να αλλάξουμε την εικόνα της αυλής του σχολείου μας. Δημιουργήσαμε παιχνίδια τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές μας κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων να παίζουν όλοι μαζί, να συνεργάζονται και να περνούν όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές με τους συμμαθητές τους.

Τα παιχνίδια αυτά είχαν πολύ σημαντικά οφέλη για τους μαθητές μας. Πέρα από τα φυσικά οφέλη, τα παιχνίδια ενίσχυσαν και τις κοινωνικές δεξιότητες των παιδιών. Συμμετέχοντας σε ομαδικά παιχνίδια, τα παιδιά έμαθαν να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να ακολουθούν κανόνες και να επιλύουν συγκρούσεις. Αυτό συνέβαλε στην ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης και της ικανότητας για κοινωνική αλληλεπίδραση. Συνολικά, τα παιχνίδια στην αυλή έγιναν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, προσφέροντας ολιστικά οφέλη που υποστηρίξαν τη συνολική τους ευημερία.

Για όλους αυτούς τους λόγους ήταν βασικός μας στόχος η υλοποίηση του οράματος μας, ένα όραμα που το μοιράστηκαν μαζί μας και το στήριξαν οι άνθρωποι του Δήμου Μετεώρων. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό και ελπιδοφόρο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να υπάρχουν άνθρωποι με διάθεση να βοηθήσουν και να μοιραστούν το δικό σου όραμα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε όλοι μας, μαθητές-εκπαιδευτικοί και γονείς, στον Δήμαρχο Μετεώρων κ. Αβραμόπουλο Ελευθέριο και στην Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα. Μπαντέκα Λίλα για την ευγενική χορηγία χρωμάτων στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικής, με σκοπό να βάψουμε παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας κ. Δήμαρχε!

Με εκτίμηση
Η Δ/ντρια
Βασιλική Παπακώστα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr