Ο συμπολίτης μας Χρήστος Κτενάς στην πενταμελή επιτροπή Δήμου Πάργας για τα αδέσποτα

0 353

Το έργο και η προσφορά του συμπολίτη μας Χρήστου Κτενά που είναι και πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας Η ΣΤΕΓΗ στο θέμα των αδέσποτων ζώων είναι γνωστά.

Η προσφορά του στο κομμάτι αυτό αναγνωρίζεται σε όλη την Ελλάδα από συλλόγους και σωματεία και από ανθρώπους που διακρίνονται για την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα ζώα και καταβάλουν πολλές προσπάθειες για κείνα.

Ο Δήμος Πάργας και ο Δήμαρχος κ. Ζαχαριάς Νικόλαος αναγνωρίζοντας το έργο του Χρήστου Κτενά και την εμπειρία που έχει, τον πρόσθεσε στην πενταμελή επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης  δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων, όπως και την συμπολίτισσά μας Ειρήνη Λαγούδη η οποία βρίσκεται πάντα κοντα σε οποια προσπάθεια γίνεται για την φροντίδα των αδέσποτων στην Καλαμπάκα!

Ακολουθεί η απόφαση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ  

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ  

Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης 

Ταχ. Δνση: Πανδοσίας 2 

Τ.Κ. : 480 62 Καναλλάκι 

Τηλ. : 2684360312  

Πληρ : Τσιλιμπώκου θ. 

e-mail : dtsilibokou@gmail.com  

ΘΕΜΑ: Συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού  προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης δημιουργίας  νέων αδέσποτων ζώων.  

ΑΠΟΦΑΣΗ 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 

Έχοντας υπόψη: 

Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α/7-06-2010) «Νέα  Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης » παρ.1περ.δ΄ «Αρμοδιότητες Δημάρχου» . Τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν.4830/2021(169 Α΄) 

Τον εγκεκριμένο Ο.Ε.Υ (150 Β΄/21.01.2021)του Δήμου Πάργας. Το υπ΄αριθμ. 205/30-05-2024 έγγραφο του Φιλοζωικού Συλλόγου  Καλαμπάκας «Η ΣΤΕΓΗ», ΕΜΖΣ 5130, σχετικά με τα προτεινόμενα μέλη. Το από 04-06-2024 πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. του Φιλοζωικού  Συλλόγου Πρέβεζας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ», ΕΜΖΣ 5019, σχετικά με τα  προτεινόμενα μέλη. 

Την υπ΄αριθμ. 90/2024 (ΑΔΑ:ΡΚ5ΟΩΞ0-Φ2Κ) απόφαση δημοτικού  συμβουλίου περί ορισμού μελών. 

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Συγκροτούμε Πενταμελή Επιτροπή παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και πρόληψης  δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων με τα ακόλουθα μέλη: 

  1. Σκάρπος Θεοφάνης , Αντιδήμαρχος, Υπεύθυνος για θέματα ζώων  συντροφιάς στη Δ.Ε.Πάργας, με αναπληρωτή τον Καούρη Αδάμ, δημοτικό  σύμβουλο. 
  2. Τάσσος Ευάγγελος, ιδιώτης κτηνίατρος. 
  3. Κώτσης Μιχαήλ, αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος  Καθαριότητας, ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος, Κίνησης, Διαχείρισης και  Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων. 
  4. Τσάτση Θεοδώρα του Καλλινίκου, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου  Πρέβεζας «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ». 
  5. Κτενάς Χρήστος του Μιχαήλ, εκπρόσωπος του Φιλοζωικού Συλλόγου  Καλαμπάκας «Η ΣΤΕΓΗ», με αναπληρώτρια την Λαγούδη Ειρήνη του  Ιωάννη.

Έργο της επιτροπής είναι: 

(α) Αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς και για την  αναγκαιότητα πραγματοποίησης ευθανασίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς,  σύμφωνα με τη γνωμάτευση κτηνιάτρου. 

(β) Εισηγείται στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου τρόπους αντιμετώπισης των  προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. (γ) Χορηγεί την άδεια της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4830/2021. (δ) Συντάσσει ετήσια έκθεση προς το δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την  πρόοδο της υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος διαχείρισης  αδέσποτων ζώων του δήμου και διατυπώνει προτάσεις για τη βελτίωσή του. 

Ο Δήμαρχος 

Ζαχαριάς Νικόλαος

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr