Ευρωεκλογές 2024: Άνοιξαν οι κάλπες στην Καλαμπάκα

0 254

Σήμερα στις 7:00 π.μ. ακριβώς άνοιξαν οι κάλπες, και στον Δήμο Μετεώρων όπως και σε όλη την Ελλάδα για την έναρξη της ψηφοφορίας των Ευρωεκλογών προκειμένου οι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, για την ανάδειξη των 21 ευρωβουλευτών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η διαδικασία θα διαρκέσει έως τις 19:00 το απόγευμα.

Το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες από 17 ετών και πάνω, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι το έτος 2007. Επίσης, μπορούν να ψηφίσουν επίσης και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα, με προϋπόθεση την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας.

Προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, οι ψηφοφόροι, τη μέρα των εκλογών, προσερχόμενοι στα εκλογικά τους κέντρα θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης (ακόμη και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω του Gov.gr Wallet App) ή διαβατήριο ή βιβλιάριο ασφαλιστικού ταμείου για τον απαραίτητο έλεγχο.

Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως τέσσερις σταυρούς δίπλα από τους υποψηφίους της προτίμησής τους. Σε περίπτωση που τεθούν περισσότεροι από τέσσερις σταυροί, το ψηφοδέλτιο δεν είναι άκυρο αλλά προσμετράται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr