Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Τσεκούρα με τον Σωτήρη Παπαχρήστο

0 1.549

Συνδημότισσες, συνδημότες Είμαι ο Γιώργος Τσεκούρας με καταγωγή και διαμονή την Βλαχάβα Καλαμπάκας.

Εβδομήντα τριών ετών, πατέρας τριών παιδιών και παππούς έξι εγγονιών.

Συνεχίζω να ασχολούμαι με την κτηνοτροφία ως συνταξιούχος πλέον.

Τα ενδιαφέροντα μου είναι η Πολιτική και ο Πολιτισμός.

Ο πολιτισμός είναι ταυτοχρόνως το πιο ευαίσθητο, το πιο επικίνδυνο και το πιο πρόσφορο πεδίο άσκησης πολιτικής.

Γιατί οτιδήποτε γίνεται στο πεδίο αυτό συνδέεται, από την ίδια τη φύση του πράγματος, με την αισθητική και την ιδεολογία, τις νοοτροπίες και τα στερεότυπα,την αυτοσυνειδησία της κοινωνίας: την πολυμορφία και τις αντοχές της, τη σχέση της με την ιστορία και τις ποικίλες χρήσεις της.

 

Ασχολούμαι επί σειρά ετών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ είμαι ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαιοπαναγιά.

 

Μέχρι τώρα, αντιμετώπισα προσκόμματα και  πολιτικάντικους ελιγμούς στον αγώνα μου για τρείς βασικές προτεραιότητες της κοινότητας μου.

Αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων. Υπάρχει το οικόπεδο, έχω την μελέτη, έχω τα υλικά, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκκρεμεί η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ύδρευση από λίμνη Λογγά. Τριάντα οικογένειες κτηνοτρόφων, με δυόμισι χιλιάδες κεφάλια ζωϊκό κεφάλαιο, περιμένουν την ολοκλήρωση του έργου που σημειωτέον βρίσκεται και κόλλησε στα μισά της διαδρομής.

Αναστήλωση και προώθηση των τεσσάρων μονών τεράστιας πολιτιστικής αξίας. Η μονή Παναγίας Μύκανης (Παλαιοπαναγιά). Ανώνυμη και υπό έρευνα δεύτερη μονή, πλησίον της Παλαιοπαναγιάς. Η μονή των Αγίων Αποστόλων (Κάλλιστρο) και η μονή του Αγίου Ιωάννη (Παλαιομονάστηρο). Η αναστήλωση και προώθηση της τελευταίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα προγράμματα ΕΣΠΑ ενώ η θέση της δίπλα στον οδικό άξονα Μετεώρων – Γρεβενών την καθιστά πόλο επισκεψιμότητας θρησκευτικού τουρισμού για τον τόπο μας.

 

Αυτή την φορά επιλέγω να συστρατευθώ με τον συνδυασμό “Ανοιχτοί Ορίζοντες” του Σωτήρη Παπαχρήστου. Γιατί τελικά είναι ο μόνος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, είναι πολιτικός με όραμα, όχι πολιτικάντης και διακρίνεται για την εμπειρία, την επιστημονική γνώση και την οξυδέρκεια του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr