2ο κυνήγι θησαυρού 2008

2_kynigi_b.gif
0 436

Επιτροπή Διοργάνωσης και

Διεξαγωγής Κυνηγιού θησαυρού 2008.

 

2ο Κυνήγι Θησαυρού 2008.

Ιστορία του Κυνηγιού

 

Η Παναγιά , η σκορδού

Πριν από αρκετά χρόνια ,  κάλεσαν την κυρά Παρασκευή σε ένα συγγενικό της σπίτι να πάει με την εικόνα της Παναγιάς  της σκορδούς ,  για να κάνει το θαύμα της  σε άρρωστο συγγενικό πρόσωπο. Γιατί ,  ήταν πολλά τα θαύματα που έκανε η εικόνα αυτή όπως, διηγούνταν η κυρά  Παρασκευή.

Κάνοντας το σταυρό της μπροστά στην εικόνα , την πήρε και την έβαλε στο μικρό δισάκι που είχε η ίδια υφάνει στον αργαλειό  , σ’ αυτό που την είχε πάντα όταν πήγαινε  στο παζάρι , όταν πήγαινε στα χωράφια , όταν πήγαινε στο λόγγο για ξύλα  όταν φρόντιζε τα κουκούλια , όταν έπαιρνε το δρόμο για να αλέσει στο μύλο , κι ακόμα , όταν έκανε τη μπουγάδα της  την κρεμούσε απέναντι απ’ το σκαφίδι για να τη βλέπει.

Την είχε πάντα μαζί της. Ακόμα και στον ύπνο της , την έβαζε κάτω απ’  το μαξιλάρι της.

Και κάτω από το μαξιλάρι του αρρώστου που πήγαινε να δει , εκεί θα την έβαζε,  για να κάνει το θαύμα της για άλλη μια φορά.!!!

Αυτή την εικόνα η κυρά Παρασκευή την είχε αγοράσει μια χρονιά στο Πανηγύρι του Αη -Λιά ανταλλάσοντας την καλύτερη πραμάτεια του κήπου της, το σκόρδα της. Ένας συνηθισμένος τρόπος αγοραπωλησίας εκείνη την εποχή!

Κάτι ένιωσε η κυρά Παρασκευή βλέποντας την εικόνα αυτή , κάτι που  έκανε την καρδιά της να σκιρτήσει , σαν να της έλεγε η Παναγιά : πάρε με στο σπίτι σου ,σαν να ΄ταν μήνυμα Θεού.

Έτσι , χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη , αντάλλαξε τρεις αρμαθιές σκόρδα με τον πραματευτή που είχε την εικόνα , την πήρε και της έδωσε το όνομα σκορδού.

Αχώριστη έγινε από τότε με την εικόνα.

Έγινε κι αυτή μέλος της οικογένειας της. Κι όταν κάποια μέρα στα χρόνια του πολέμου  οι σειρήνες άρχισαν να κτυπούν κι ο κόσμος έτρεχε για να προστατευθεί ,η κυρά Παρασκευή αλαφιασμένη , μάζεψε τα παιδιά της και έτρεξε μαζί με τους άλλους προς τις σπηλιές των Μετεώρων για να σωθούν  από τις οβίδες των αεροπλάνων και κοντά στην αγλίστρα σταμάτησε !  θυμήθηκε την εικόνα  Και μαρμάρωσε!! Μια μόνο σκέψη υπήρχε !!! Να γυρίσει πίσω να την πάρει. Ήταν κι αυτή μέλος της οικογένειας !!!

Μια και δυο όρμισε μέσα στην κρεβατοκάμαρά της και βρήκε την Παναγιά ….δακρυσμένη.

Γονάτισε , προσευχήθηκε με τρεμάμενη φωνή και από τότε δεν την άφησε ξανά ποτέ.

Τα χρόνια πέρασαν κι η κυρά Παρασκευή ένιωθε το βάρος των χρόνων στο κουρασμένο κορμί της. Μια σκέψη είχε φωλιάσει μόνιμα στο μυαλό της : τι θα απογίνει η Παναγιά όταν με το καλό κλείσει τα ματιά της;

Ποιος από τους γιους της θα την προστάτευε;

Εδώ που τα λέμε δεν τους είχε και πολύ εμπιστοσύνη η κυρά Παρασκευή……

Κάτι έπρεπε να σκεφτεί για να είναι σίγουρη.

Κάτι ,  αλλά τι;;;;

Η απάντηση ήρθε μια μέρα που έβλεπε τα παιδιά στην Αγιά Μονή να παίζουν κρύβοντας μια κούκλα.

Της ήρθε τότε η ιδέα!!!

Θα την έκρυβε την Παναγιά!!!! Ναι, θα την έκρυβε και θα έδινε στοιχεία στους γιους της για να τη βρουν.

Όχι όμως ολόκληρα τα στοιχεία.  Σημάδια μόνο θα τους άφηνε για να δυσκολευτούν και να κουραστούν,  ώστε να εκτιμήσουν το θησαυρό αυτό.

Στο κάτω κάτω ας τη βρει  ο πιο άξιος, σκέφτηκε!

Έτσι και έκανε….. Κανείς δεν ξέρει που κρύβεται σήμερα η Παναγιά η σκορδού.

Υπάρχουν όμως πληροφορίες ότι οι γιοι της,  έχοντας βαρύ το χρέος απέναντι στη μάνα τους,  κάνουν μια προσπάθεια να λύσουν τους γρίφους με τα σημάδια και να αποκτήσουν αυτή την εικόνα.

Τις  προσπάθειες τους θα ξεκινήσουν από την Κεντρική Πλατεία το Σάββατο 8 Μαρτίου 2008 και ώρα τρεις το μεσημέρι. Επειδή μάλλον ,  όπως πίστευε και η κυρά Παρασκευή θα χρειαστούν βοήθεια……… ελάτε να τους βοηθήσουμε.!!!

Γρίφοι 1 , 2 ,3  και 4:

Για το γρίφο Νο1 , 2 , 3 και 4 βρείτε την απάντηση και συλλέξτε  πληροφορίες.

2o_paixnidi_4osgrifos.jpg
anakoinosis.jpg

 

 

2o_kynigi_grifos3.jpg

 

grifos2.jpg

 

 

2_kynigi_grifos.gif
Ο Πρώτος Γρίφος για το 2ο Κυνήγι Θησαυρού 
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr