Περιμένουν τη δικαίωση σε Παλαιοχώρι, Αηδόνα

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κάτοικοι των διαμερισμάτων Παλαιοχωρίου και Αηδόνας του Δήμου Κλεινοβού για την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή από την εταιρεία «Θεσσαλική Ενεργειακή Ε.Π.Ε.».

0 374

Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κάτοικοι των διαμερισμάτων Παλαιοχωρίου και Αηδόνας του Δήμου Κλεινοβού για την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή από την εταιρεία «Θεσσαλική Ενεργειακή Ε.Π.Ε.». Αισιόδοξοι εμφανίζονται οι κάτοικοι των διαμερισμάτων Παλαιοχωρίου και Αηδόνας του Δήμου Κλεινοβού για την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση της κατασκευής υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή από την εταιρεία «Θεσσαλική Ενεργειακή Ε.Π.Ε.».
Η Συντονιστική Επιτροπή έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην κατασκευή του συγκεκριμένου έργου θεωρώντας ότι θα πλήξει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Για αυτό το λόγο άλλωστε είχε παρεμποδίσει τις εργασίες εγκατάστασης του σταθμού, όπου μάλιστα τότε είχαν σημειωθεί και επεισόδια με τους κατοίκους να αθωώνονται τελικά από το Δικαστήριο.
Πλέον η υπόθεση έχει φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, μετά από προσφυγή της κατασκευάστριας εταιρείας και η οποία θα συζητηθεί στις 30 Ιανουαρίου.
Όπως τονίζεται από την πλευρά των κατοίκων εκείνη την ημέρα αντιπροσωπεία της Επιτροπής θα βρεθεί στην Αθήνα, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, για να καταδείξουν με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά τους.
Θεωρούν δε ότι θα δικαιωθούν, καθώς υπάρχει ανάλογο δεδικασμένο στην Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου πριν από χρόνια, όταν ο τότε κοινοτάρχης κ. Στ. Ράπτης είχε προσφύγει κατά της εγκατάστασης υδροηλεκτρικού σταθμού στην περιοχή και δικαιώθηκε.
Με βάση αυτή εξέλιξη οι ίδιοι θεωρούν ότι το θέμα τους θα αντιμετωπιστεί κατ’ ανάλογο τρόπο.
Πάντως ακόμα και τώρα δεν κρύβουν την πικρία τους για τη στάση που τηρεί ο δήμαρχος κ. Ν. Ζαχαράκης στο θέμα, τονίζοντας ότι κρατά αποστάσεις και δεν βρίσκεται στο πλευρό τους, όπως συμβαίνει με άλλους δημάρχους σε ανάλογες περιπτώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr