Αναφορά στον συμπολίτη μας Γιώργο Αυγέρο ο οποίος έχει χαρακτηριστεί “Ο Μάγος της Σοκολάτας” γίνεται σήμερα στην ιστοσελίδα iefimerida.gr με αφορμή το ταξίδι του στο μακρινό Εκατερίνεμπουργκ.
Η iefimerida.gr γράφει σχετικά:
Ενας έλληνας ζαχαροπλάστης αξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στο μακρινό Εκατερίνεμπουργκ έχοντας στις βαλίτσες του σχέδια και συνταγές για σοκολάτες με «γεύση» Ελλάδας.
Ο Γιώργoς Αυγέρος βρέθηκε για τρεις εβδομάδες στα βάθη της Ρωσίας και δημιούργησε γλυπτά, κοσμήματα, κύματα του Αιγαίου, πλανήτες ακόμη και τσάντες -όλα από σοκολάτα- για το ζαχαροπλαστείο του Έλληνα Παντελή Παπαθανασίου, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες μέρες σ’ ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα της ρωσικής πόλης.
Ο βραβευμένος σεφ ζαχαροπλαστικής Γιώργος Αυγέρος
Στις όχθες του ποταμού Ισέτ, ανάμεσα στους επιβλητικούς ουρανοξύστες, ο «μάγος τη σοκολάτας», όπως τον αποκαλούν, έπιασε δουλειά από το πρώτο λεπτό της άφιξής του στη ρωσική πόλη κι έβαλε την υπογραφή του σε κάποιες από τις πιο λαχταριστές δημιουργίες του ζαχαροπλαστείου.
«Όταν με κάλεσε ο Γιαννιώτης ιδιοκτήτης για να συνεργαστούμε, ήταν για μένα μια πρόκληση. Η ιδέα να βρεθώ τόσο μακριά από την πόλη όπου ζω και δραστηριοποιούμαι και να φτιάξω σοκολατένιες δημιουργίες για το ζαχαροπλαστείο του στο Εκατερίνεμπουργκ, ήταν συγκλονιστική και είχα βάλει στόχο να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», ανέφερε ο βραβευμένος σεφ ζαχαροπλαστικής Γιώργος Αυγέρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
Φτάνοντας στην πόλη, που απέχει 2500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ρωσίας, με τα ιγκλού από τη μια και τους ουρανοξύστες από την άλλη, ένιωσε πως η πρόκληση ήταν ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που περίμενε. Το πολικό τοπίο, οι πρωτόγνωρες θερμοκρασίες (κρύο μέχρι και μείον 35 βαθμούς Κελσίου) και οι συνηθισμένοι στις χαμηλές θερμοκρασίες Ρώσοι να του κάνουν …πλάκα, ήταν για τον Γιώργο Αυγέρο μία από τις προκλήσεις, με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος στο νέο περιβάλλον.
Επιασε δουλειά, έβαλε κάτω τη σοκολάτα και τα ελληνικά προϊόντα και δημιούργησε μικρά και μεγάλα (βρώσιμα) έργα τέχνης. «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που κάναμε, γιατί εδώ είναι όλα διαφορετικά. Πολύ κρύο, βαριά κουζίνα και όλα αυτά σε συνδυασμό με το εμπάργκο προϊόντων που υπάρχει στη χώρα, κάτι το οποίο μας δυσκόλευε αρχικά για τις συνταγές μας. Αμερικανικά ή γαλλικά, για παράδειγμα, προϊόντα δεν είχαμε στη διάθεση μας, με αποτέλεσμα να δουλέψουμε αποκλειστικά με υλικά δικής τους παρασκευής, που δεν τα γνωρίζαμε, και έτσι κάναμε πολλές δοκιμές μέχρι να βρούμε τη σωστή αναλογία. Μάλιστα, όλα αυτά με μεταφραστή από ελληνικά στα ρωσικά», σημειώνει ο κ. Αυγέρος.
περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ