Γιάννης Μπουτίνας – Απάντηση σε σχόλια μελών του kalabakacity.gr

Με επιστολή που εστάλει στο kalabakacity.gr ο πρόεδρος του Α.Σ Μετέωρα κ. Γιάννης Μπουτίνας απαντά στα σχόλια των μελών μας, σχετικά με το ρεπορτάζ της ήττας της Ακαδημίας από την ομάδα της Δήμητρας/Απόλλων.

0 277

Με επιστολή που εστάλει στο kalabakacity.gr ο πρόεδρος του Α.Σ Μετέωρα κ. Γιάννης Μπουτίνας απαντά στα σχόλια των μελών μας, σχετικά με το ρεπορτάζ της ήττας της Ακαδημίας από την ομάδα της Δήμητρας/Απόλλων.

Με επιστολή που εστάλει στο kalabakacity.gr ο πρόεδρος του Α.Σ Μετέωρα κ. Γιάννης Μπουτίνας, απαντά στα σχόλια των μελών μας, σχετικά με το ρεπορτάζ της ήττας της Ακαδημίας από την ομάδα της Δήμητρας/Απόλλων. Ο κ. Γιάννης Μπουτίνας στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητέ administrator και λοιπά μέλη του kalabakacity.gr

Πολλές φορές έχει αναφερθεί το γεγονός ότι φεύγουν δικά μας παιδιά σε άλλες ομάδες και ότι αγωνίζονται ξένοι εδώ στην ομάδα μας και οι Καλαμπακιώτες σε άλλες ομάδες .

Αφήστε με αν θέλετε να εκφράσω κι εγώ την επίσημη κι επώνυμη άποψη της διοίκησης .

Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης η καθεμιά.

–  Υπάρχουν περιπτώσεις νέων που αποφοιτούν και σπουδάζουν μακριά οπότε αγωνίζονται στις τοπικές ,στη σχολή τους, ομάδες. Απόλυτα θεμιτό, ιδιαίτερα όταν οι περισσότερες σχολές είναι σε αποστάσεις από 200 χιλιόμετρα και πάνω από την πόλη μας .

–  Υπάρχουν περιπτώσεις που οι γονείς θέλουν να επιβληθούν στη διοίκηση ποιόν προπονητή θα έχει για να αφήσουν τον γιό τους στην ομάδα. Καταλαβαίνετε ότι θα χρειαζόντουσαν πάνω από 10 προπονητές η ομάδα για να κρατήσει όλα τα παιδιά. Η εκλεγμένη διοίκηση αποφασίζει για την τεχνική ηγεσία, χωρίς βέβαια αυτό να καταδεικνύει ότι η τεχνική ηγεσία είναι αλάθητη… εδώ γίνεται παρέμβαση από την διοίκηση ή τον τεχνικό διευθυντή. Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας…

–  Υπάρχουν περιπτώσεις – και είναι ίσως οι πιο πολλές  – που ο γονέας νομίζει ότι έχει γιό τον  Messi ή τον Ronaldo και χωρίς δουλειά πρέπει κατά τον ποδοσφαιρικό όρο να πάρει ο γιος του τη φανέλα στο σπίτι (να είναι πάντα βασικός στην ομάδα). Ο ποδοσφαιριστής όλα τα χρόνια σε όλες τις ομάδες περνά από την ακαδημία στην μεγάλη ομάδα αν είναι καλός και σύμφωνα με τις ανάγκες του προπονητή, σύμφωνα με τους στόχους της ομάδας, για παράδειγμα αν η ομάδα πάει για πρωτάθλημα (όπως πέρυσι που είχε σαφή και ρητή εντολή από την γενική συνέλευση, ότι αυτοσκοπός ήταν το πρωτάθλημα ) και τότε επιλέγει ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν να ανταπεξέλθουν στο πρόγραμμα της  ομάδας .

–  Υπάρχουν περιπτώσεις που έρχεται ή μάλλον επιλέγεται ο ποδοσφαιριστής στη μεγάλη ομάδα και λόγω των δυσκολιών  αντικειμενικών (φροντιστήρια, διάβασμα) ή και υποκειμενικών (οι φίλοι σε άλλη ομάδα ,πάρτε και τον φίλο μου στην ομάδα , πάω για βόλτα και όχι για ποδόσφαιρο και άλλες δικαιολογίες ) δεν συνεχίζει το πρόγραμμα προπόνησης οπότε δεν μπορεί και να απαιτεί να παίζει, γιατί σ αυτή την περίπτωση μπορεί να παίξει αυτός που δεν έχασε προπόνηση έστω κι αν είναι κατώτερος του.

–  Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο ποδοσφαιριστής απαιτεί ,χωρίς να έχει το γνώθι σ’ εαυτόν  να αγωνίζεται στην ομάδα .Τελευταίο παράδειγμα τερματοφύλακα που έφυγε σε άλλη ομάδα γιατί σε ηλικία 14 ετών (πολύ μικρή για τερματοφύλακα ) απαιτούσε να είναι βασικός στην πρωταθλήτρια ομάδα, όταν άλλοι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία και αξία απ αυτόν περίμεναν 10-15 χρόνια να πάρουν σειρά για βασικοί τερματοφύλακες (ίσως είναι και η πιο υπομονετική θέση)

Αυτές είναι κάποιες σκέψεις, σχετικά με την μεταχείριση των νέων στο ποδόσφαιρο. Και να τονίσω κάτι άλλο .Ο ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ δεν είναι κάποια ιδιωτική ακαδημία με μοναδικό στόχο να «βγάζει ταλέντα» και να τα προωθεί. Σε κάθε γενική συνέλευση τα μέλη βάζουν στόχους για την κάθε χρονιά και η κάθε διοίκηση είναι υπόλογη στην γενική συνέλευση .Οι τελευταίοι στόχοι λοιπόν ήταν η ομάδα να πρωταγωνιστεί και η ακαδημία να προωθεί παίκτες σε μεγαλύτερες ομάδες .

Αυτά μέχρι την Γενική συνέλευση στο τέλος της φετινής χρονιάς, που μπορείτε να παρευρεθείτε να θέσετε στόχους και να ψηφίσετε τη νέα διοίκηση ή όχι.

Κλείνοντας ,θέλω να δώσω μια συμβουλή … λόγω πείρας από την ενασχόληση με την ομάδα διοικητικά πάνω από 10  χρόνια.

Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Α.Σ ΜΕΤΕΩΡΑ από την ηλικία των 5 και πλέον ετών ,ας τα εμπιστευθούν και από τα 15 και πάνω …καλό αποτέλεσμα θα δουν . Τους θέλουμε να στηρίζουν την όλη προσπάθεια από ειδικούς και επιστημονικά καταρτισμένους προπονητές και όχι να προσπαθούν να μας πείσουν ότι έχουν και πτυχίο και master προπονητή. Τους θέλουμε αρωγούς σε μας και συμπαραστάτες στα παιδιά τους στην προσπάθεια τους να αναδειχθούν σαν ποδοσφαιριστές.

Τα παιδιά να οπλισθούν με υπομονή και όρεξη για προπόνηση .μόνο έτσι ,μόνο μέσα από δουλειά θα αναδειχθούν και θα κάνουν καλή σταδιοδρομία στο χώρο του ποδοσφαίρου .

 Είμαστε ανοικτοί σε κάθε συζήτηση ,είτε κατ ιδίαν ,είτε δημόσια και σας περιμένουμε στη γενική συνέλευση(θα υπάρξει ενημέρωση για την ημερομηνία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία ,ελπίζω να έλυσα κάποια ερωτήματα …στη διάθεση σας.”

Ο Πρόεδρος του ΑΣ ΜΕΤΕΩΡΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΙΝΑΣ

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr