Εφυγε ο «κακός» του ελληνικού σινεμά

0 330

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 87 ετών ο Σπύρος Καλογήρου, που για δεκαετίες ταυτίστηκε με το ρόλο του «κακού» σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες. Ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν από τις αρχές του Μαΐου, εξαιτίας εγκεφαλικής λοίμωξης. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί σήμερα (11.00 π.μ.) στον Αγιο Μελέτιο στα Σεπόλια, ενώ η ταφή θα γίνει στο νεκροταφείο του Ωρωπού.

Ο Σπύρος Καλογήρου ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο το 1955, παίζοντας στην ταινία «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας». Στη διάρκεια της καριέρας του, που διήρκεσε περίπου μισό αιώνα, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 60 ταινίες, με τελευταία αυτήν του Νίκου Περάκη «Η Λίζα και οι άλλοι». Στο θέατρο έπαιξε σε έργα κλασικών και σύγχρονων συγγραφέων, αλλά και θέατρο του παραλόγου και επιθεώρηση. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου και πρωτοεμφανίστηκε το 1955 με το έργο «Ερωτόκριτος». Το 1956 του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζίμης, ο τίγρης». Με την Ευαγγελία Σαμιωτάκη, επίσης ηθοποιό, ήταν παντρεμένος από το 1952 και απέκτησαν ένα γιο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωσε: «Ο μεγάλος θίασος της Τέχνης αριθμεί ένα μέλος λιγότερο. Ο καλύτερος ”κακός” του ελληνικού κινηματογράφου, ο Σπύρος Καλογήρου, μας έδωσε αμέτρητες αφορμές να θυμόμαστε το πηγαίο υποκριτικό του ταλέντο, τις ατάκες του, το γέλιο του».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr