67χρονη από τον Αμπελώνα γέννησε το παιδί της κόρης της
«Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου, είναι η αγάπη της μάνας.
«Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου, είναι η αγάπη της μάνας.
«Το νιώθω εγγονάκι μου, δεν το νιώθω παιδί μου. Το έκανα γιατί ήθελα να προσφέρω στο παιδί μου, είναι η αγάπη της μάνας.
Στην αρχή φοβόμουν αν θα αντέξω αλλά πήγε καλά, δεν είχα καμιά δυσκολία. Ήταν βέβαια πάντα δίπλα μου ο γιατρός», λέει στο CNN Greece, η Αναστασία Όντου, η πρώτη γυναίκα διεθνώς που έγινε παρένθετη μητέρα στα 67 της χρόνια.
Την συναντήσαμε στο θάλαμο του νοσοκομείου όπου γέννησε. Είναι ταλαιπωρημένη αλλά τρισευτυχισμένη. Πριν από δύο ημέρες έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι 1,020 kg. Δίπλα της συνέχεια είναι η κόρη της Κωνσταντίνα, η οποία δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει. Χαρούμενη κι εκείνη που κατάφερε με την βοήθεια της μητέρας της, να γίνει μάνα.
Της ζητήσαμε να περιγράψει με λόγια τα συναισθήματα που ένιωσε όταν άκουσε για πρώτη φορά την καρδιά του εμβρύου, όταν κατάλαβε πως άρχισε να κινείται έχοντας πάρει πλέον μορφή αλλά δεν μπόρεσε. Απλά χαμογέλασε και τα μάτια της βούρκωσαν.
Η κυρία Όντου ζει στο χωριό Αμπελώνας στη Λάρισα. Η κοινωνία είναι μικρή και τα σχόλια ήταν πολλά αλλά δεν άκουσε κανέναν παρά μόνο την καρδιά της. Ήθελε να βοηθήσει το παιδί της, κι αυτό έκανε μας λέει:
«Δεν σκέφτηκα καθόλου πώς θα το πάρουν οι συγγενείς και οι φίλοι. Στο χωριό υπήρχαν και αρνητικά σχόλια. Μου έλεγαν δεν είναι εύκολο, πώς θα τα βγάλεις πέρα αλλά είπα εγώ θα το κάνω, τελείωσε! Δεν άκουσα κανέναν.»
Το βρέφος ήρθε στη ζωή στις 20 Δεκεμβρίου. Μόλις είχε συμπληρώσει την 31η εβδομάδα όταν διαπιστώθηκε προεκλαμψία έτσι οι γιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καισαρική τομή. Το μωρό με το που γεννήθηκε μπήκε στη μονάδα νεογνών της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινική Γαία. Για τα πρώτα 2- 24ωρα διασωληνώθηκε τώρα όμως είναι χωρίς τον αναπνευστήρα αλλά θα παραμείνει στη μονάδα για ένα μήνα.
Την Κυριακή η γιαγιά αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει σπίτι της, οι γονείς του μωρού όμως θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι να δυναμώσει το μικρό κοριτσάκι και να βγει από το νοσοκομείο.
Η 43χρονη μητέρα είχε καταψύξει ωάρια, η ίδια όμως δεν μπορούσε να κάνει εξωσωματική εξαιτίας προβλημάτων υγείας. Όταν ο Δρ. Κωνσταντίνος Πάντος της είπε ότι η μόνη λύση είναι η παρένθετη μητέρα , σκέφτηκε αμέσως την μητέρα της.
Οι γιατροί υπέβαλαν την 67χρονη σε εξονυχιστικές εξετάσεις, οι οποίες βγήκαν καλές. Το δικαστήριο έβγαλε θετική απόφαση έτσι η διαδικασία προχώρησε και η εμβρυομεταφορά έγινε τον Μάιο του 2016.
«Εδώ και ένα μήνα η γιαγιά νοσηλεύεται στην κλινική Γαία προκειμένου να της παράσχουμε τις καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες και να αποφύγουμε κάποια επιπλοκή. Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και έπρεπε να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε η εγκυμοσύνη να ολοκληρωθεί. Είμαι υπερήφανος για την γιαγιά, την ηρωίδα ελληνίδα γιαγιά που δεν το έβαλε στιγμή κάτω», είπε ο Δρ.Κωνσταντίνος Πάντος, διευθυντής της ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης και επικεφαλής του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συνεχάρη τους γιατρούς και τόνισε ότι όσο οι έλληνες επιστήμονες εξελίσσονται τόσο η χώρα μας μπορεί να γίνει πόλος ιατρικού τουρισμού.
«Είμαστε συγκινημένοι γιατί μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι η χώρα μας έχει το υψηλότερα κατά την άποψη μου ιατρικό δυναμικό σε γνώση σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό αποτελεί και την μεγάλη δύναμη ανάπτυξης μέσα από τον ιατρικό τουρισμό που μπορούμε να φέρουμε εδώ στην χώρα του Ιπποκράτη στην όμορφη Ελλάδα, κόσμο για να γιατρεύεται σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης.