25 τόνοι ληγμένο κρέας σε Ελληνική επιχείρηση: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες της κατάσχεσης
Τριτοκοσμικές είναι οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ελεγκτικός μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από τα ληγμένα κρέατα μεγάλης ελληνικής, μη παραγωγικής εταιρείας κρεάτων.
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου εντατικών ελέγχων τροφίμων ζωικής προέλευσης που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής το Τμήμα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής (ΔΑΚΠ) εντόπισε στην επιχείρηση κρεάτων και κατάσχεσε συνολική ποσότητα 25.670 κιλών αλλοιωμένων κρεάτων και παραπροϊόντων κρέατος, καθώς υπήρχε υπέρβαση των ορίων διατήρησης, δηλαδή ήταν ληγμένα ενώ δεν είχαν και τις απαραίτητες ενδείξεις/σημάνσεις.
Η Περιφέρεια δεν έδωσε στη δημοσιότητα την επωνυμία της εταιρείας, παρά μόνο φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις της, αν και η ποσότητα που κατασχέθηκε, είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί από την ίδρυση των ελεγκτικών μηχανισμών της Περιφέρειας σε μια και μόνο επιχείρηση, και αποτελεί ηχηρό μήνυμα υπέρ της προστασίας της Δημόσιας Υγείας και των καταναλωτών της Αττικής.
Στην εν λόγω επιχείρηση, που σημειωτέον είναι μη παραγωγική μονάδα, έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Η ανακοίνωση της κατάσχεσης συνοδεύτηκε από δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος, απηύθυνε αυστηρό μήνυμα σε όλη την αγορά πως “Δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία”, πως η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και οι αυστηροί έλεγχοι θα συνεχιστούν.