Πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα η Ελλάδα

Ελκυστική πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα, εξαιτίας των μολυσμένων συστημάτων ασφάλειας, αποτελεί η Ελλάδα, η οποία κατέχει την 42η θέση στην κατάταξη 180 χωρών, όσον αφορά στην προέλευση επιθέσεων στο Διαδίκτυο.

0 343

Ελκυστική πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα, εξαιτίας των μολυσμένων συστημάτων ασφάλειας, αποτελεί η Ελλάδα, η οποία κατέχει την 42η θέση στην κατάταξη 180 χωρών, όσον αφορά στην προέλευση επιθέσεων στο Διαδίκτυο. Ελκυστική πύλη εισόδου για το ηλεκτρονικό έγκλημα, εξαιτίας των μολυσμένων συστημάτων ασφάλειας, αποτελεί η Ελλάδα, η οποία κατέχει την 42η θέση στην κατάταξη 180 χωρών, όσον αφορά στην προέλευση επιθέσεων στο Διαδίκτυο.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε απόψε ο εκπρόσωπος της εταιρίας κατασκευής λογισμικού ασφαλείας Symantec, Ηλίας Χάντζος, στο πλαίσιο διημερίδας με θέμα "Επιχείρηση- Καταναλωτής και Διαδίκτυο: συμβουλές για ασφαλείς συναλλαγές", που διοργάνωσε η Ομάδα Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια του Υπουργείου Οικονομικών, στις εγκαταστάσεις του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η Ελλάδα είναι η 49η χώρα στον κόσμο σε δίκτυα botnets, γνωστά ως "υπολογιστές ζόμπι", που μολύνουν υπολογιστές μετατρέποντάς τους σε υποχείρια οργανωμένων χάκερς. Οι τελευταίοι τα χρησιμοποιούν για να αναμεταδίδουν ανεπιθύμητα διαφημιστικά μηνύματα (spam), να επιτίθενται σε μεγάλους διαδικτυακούς τόπους, ή ακόμα και για να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Η Αθήνα κατέχει την 152η θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε botnets, ενώ η Θεσσαλονίκη συνεισφέρει το 16% των ημερησίων bots στην Ελλάδα, τη στιγμή που στη χώρα η ευρυζωνικότητα είναι μόλις στο 9%, κάτι που καταδεικνύει πόσο μολυσμένο είναι το σύστημα, ανέφερε ο κ.Χάντζος.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος επισήμανε ότι για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες να εκμεταλλευθούν τις δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο και να επιτευχθεί ο στόχος για την Ψηφιακή Ελλάδα θα πρέπει να υπάρξει σωστή διαπαιδαγώγηση για την πρόληψη των ψηφιακών κινδύνων. Ο υφυπουργός ανέφερε ότι υπάρχει θεαματική αύξηση της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι μένει να καλυφθεί ακόμη έδαφος.

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος επισήμανε ότι η αύξηση της εμπιστοσύνης στο διαδίκτυο αποτελεί το κλειδί για την αύξηση της ευρυζωνικότητας. Ο κ. Ασημακόπουλος παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της «Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια» του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Η ομάδα, με την ονομασία D.A.R.T. (Digital Awareness & Response to Threats) έχει στόχο την ενημέρωση των πολιτών, την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr