Πεντάχρονο παιδί ο επιζών της αεροπορικής τραγωδίας

0 262


Ένα παιδί, επιβάτης του Airbus Α310-300 της εταιρείας Yemenia που κατέπεσε στη θάλασσα τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη κοντά στα νησιά Κομόρος, βρέθηκε ζωντανό από τους διασώστες, σύμφωνα με τοπικές νοσοκομειακές πηγές.

Ο Αμπντιλάχ Μούγκνι, γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών στο Μορονί, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας των Κομόρος, δήλωσε ότι το παιδί, το φύλο του οποίου δεν γνώριζε, μεταφέρεται στην ακτή με σκάφος. Ο Μούγκνι είπε επίσης ότι μέχρι στιγμής έχει ανασυφθεί από το νερό μόνο ένα πτώμα. Από ελικόπτερα που υπερίπτανται της περιοχής της συντριβής έχουν θεαθεί τρία πτώματα.

Αεροσκάφος των κρατικών αερογραμμών της Υεμένης κατέπεσε στον Ινδικό Ωκεανό λίγο προτού προσγειωθεί στο Μορονί, την πρωτεύουσα των νησιών Κομόρος. Το αεροσκάφος, ένα Airbus 310, εκτελούσε την πτήση ΙΥ 628 από την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, στα Κομόρος. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από τα Κομόρος και επέστρεφαν στη χώρα τους από το Παρίσι.

Εντοπίστηκε η άτρακτος

Την άτρακτο του μοιραίου Airbus A310 εντόπισε αεροσκάφος των αρχών των Κομορών που συμμετέχει στις έρευνες, ανακοίνωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Νουρντίν Μπουρχάν.

«Ο πιλότος ενός μικρού αεροσκάφους που πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή εντόπισε συντρίμμια, είδε την άτρακτο και κηλίδα καυσίμων», εξήγησε ο κ. Μπουρχάν προσθέτοντας ότι στο αναγνωριστικό αεροσκάφος επιβαίνει επίσης ο υπουργός Επικοινωνιών της χώρας Αχμέντ Αμπντού.

Σύμφωνα δε με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Υεμένης, «εντοπίστηκαν σώματα να επιπλέουν και μία πετρελαιοκηλίδα περίπου 16 με 17 ναυτικά μίλια (περίπου 29 χλμ) από το Μορονί».

Σύμφωνα με γαλλική αεροπορική πηγή, στο αεροσκάφος επέβαιναν 66 Γάλλοι πολίτες, ενώ σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1, ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Ντομινίκ Μπισερό, απέδωσε στο ατύχημα πιθανότατα στις κακές καιρικές συνθήκες και πρόσθεσε ότι η Γαλλία λαμβάνει επίσης μέρος στις έρευνες.

Το αεροσκάφος Airbus A310 από την Υεμένη μετέφερε συνολικά 153 άτομα, πλήρωμα και επιβάτες, όταν κατέπεσε στην ταραγμένη θάλασσα ανοιχτά των Κομορών, ανέφεραν επίσημες πηγές. Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Yemenia Air διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος μετέφερε 142 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 3 μωρά, και 11μελές πλήρωμα.

Η αεροπορική εταιρεία Yemenia Air ανήκει κατά 51% στην κυβέρνηση της Υεμένης και κατά 49% στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Τα Κομόρος αποτελούνται από τρία μικρά ηφαιστειογενή νησιά, τη Μεγάλη Κομόρα, το Μοΐλι και το Ανζουάν. Βρίσκονται στο Δίαυλο της Μοζαμβίκης, 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μαδαγασκάρης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr