Η Angelina Jolie κάνει έκκληση για τους πρόσφυγες

0 284

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα προσφύγων στις 20 Ιουνίου, ο ΟΗΕ κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο με την Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας, Angelina Jolie, για τους πρόσφυγες.

Το 30 δευτερολέπτων βίντεο, που αποτελεί συμπαραγωγή της Jolie και της Ύπατης Αρμοστείας, δείχνει εικόνες από πρόσφυγες και άλλα θύματα συγκρούσεων ανά τον κόσμο.
Επιπλέον, εκτός από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το κοινωνικό μήνυμα μεταδίδεται και στα αεροδρόμια όπως στον αερολιμένα Schiphol του Άμστερνταμ που προβάλλεται κάθε τρία λεπτά. Επίσης, στα αεροδρόμια Dulles και Reagan της Ουάσιγκτον θα εμφανίζεται σε 172 οθόνες ενώ το βίντεο στο you tube έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 55.764 «χτυπήματα».

Η Jolie στο βίντεο επισημαίνει πως «οι πρόσφυγες είναι οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο. Κάθε μέρα δίνουν μάχη για να επιβιώσουν. Αξίζουν το σεβασμό μας και πρέπει να τους σκεφτούμε αυτή την ημέρα».

Η διάσημη ηθοποιός αυτή την εβδομάδα θα παρευρεθεί σε εκδηλώσεις στη Ουάσιγκτον μαζί με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Σε περισσότερες από 20 χώρες έχει ταξιδέψει η Jolie από το 2001 ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης ώστε να συναντηθεί με πρόσφυγες και μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων. Παράλληλα, συμμετέχει σε σε δημόσιες εκδηλώσεις με σημαντικές προσωπικότητες για να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα και το ευρύ κοινό για τα θέματα των προσφύγων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr